Programa A. (A punt)

Quatre joves amb titulació superior treballaran en tasques relacionades al Pla d’Intervenció Integral del Centre de Vilafranca

Després de passar el procés de selecció corresponent, els perfils contractats són tècnics en eficiència energètica, gestió i difusió de dades, dinamització juvenil i cultural i habitatge

Quatre joves amb titulació superior treballaran en tasques relacionades al Pla d’Intervenció Integral del Centre de Vilafranca. Ajuntament de Vilafran

Quatre joves amb titulació superior treballaran en tasques relacionades al Pla d’Intervenció Integral del Centre de Vilafranca. Ajuntament de Vilafran

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dilluns han començat a treballar els 4 joves contractats en el programa A. (A punt), una iniciativa vinculada al Pla d’Intervenció Integral del Centre i c/ Comerç (PIICC). El programa A. consisteix en un pla d’ocupació mitjançant els quals s’han contractat durant un any 4 joves de fins a 35 anys amb titulació superior, ja sigui grau universitari o de cicle formatiu de grau superior (CFGS) per treballar en tasques relacionades amb el PIICC. Després de passar el procés de selecció corresponent, els perfils dels joves que han estat contractats són un/a tècnic/a en eficiència energètica, un/a tècnic/a en gestió i difusió de dades, un/a tècnic/a de dinamització juvenil i cultural i un/a tècnic/a en habitatge.

Aquest migdia, el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, han donat la benvinguda als 4 joves. A l’acte hi han estat presents també diversos tècnics de l’Ajuntament amb qui els joves estaran vinculats durant aquest període de treball dins l’estructura de l’Ajuntament.

Francisco Romero ha comentat que el programa A. “és una part important del PIICC. És afegir una mirada jove a les actuacions previstes en el pla, amb el qual volem reforçar el centre històric des del punt de vista del comerç, els serveis o la rehabilitació amb criteris mediambientals i de sostenibilitat i trobar aquelles actuacions que el puguin unir amb l’eix de la via i la zona del c/ Comerç, una zona que ofereix noves oportunitats a la ciutat”. Segons el regidor d’Urbanisme, el PIIC ha d’ajudar a fer front a la crisi econòmica provocada per la pandèmia i “especialment al sector de la gent jove, que ha patit dues crisis i que està preparada, amb qualificació i amb ganes de consolidar la seva trajectòria professional”.

Al seu torn, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, també ha remarcat la novetat d’aquest tipologia de plans d’ocupació, adreçats a joves amb titulació superior. “Cada any contractem unes 80 persones en plans d‘ocupació. Normalment s’adrecen a col.lectius amb dificultats especials d’inserció. En aquest cas, però, són persones joves amb molt de talent, que han de ser capaces de treballar de forma transversal i que participaran d’un projecte tan important com el PIICC, que ha de marcar la Vilafranca dels propers anys. Donem oportunitat a gent jove, perquè aporti el seu gra de sorra a la ciutat”, apuntava Montfort.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local