Curs 2020/21

Els instituts Montgròs i Xaloc de Sant Pere de Ribes participen en el projecte Educació per la Pau

La proposta convida l’alumnat a reflexionar sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo a través de processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat

Els instituts Montgròs i Xaloc de Sant Pere de Ribes participen en el projecte Educació per la Pau. Ajt Sant Pere de Ribes

Els instituts Montgròs i Xaloc de Sant Pere de Ribes participen en el projecte Educació per la Pau. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els instituts de secundària Montgròs i Xaloc participen en l’edició d’enguany del projecte Educació per la Pau, un aprenentatge i servei inclòs en el Pla Municipal d’Educació per al Desenvolupament, organitzat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb el suport de la Diputació de Barcelona. La proposta convida l’alumnat a reflexionar sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo a través de processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat.

El projecte Educació per la Pau compta amb sessions dinàmiques i participatives sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030. En l’acció pedagògica hi participen entitats de cooperació amb l’objectiu de sensibilitzar i que l’experiència resulti transformadora per a l’alumnat. D’aquesta manera, es contribueix al canvi d’actituds i pràctiques que han de fer possible una ciutadania responsable, respectuosa i compromesa amb la transformació social. Tanmateix, és un procés de coneixement, anàlisi crític i reflexió envers les causes que generen desigualtats i conflictes mitjançant l’educació per la pau i la resolució de conflictes.

L’alumnat de l’Institut Montgròs ha estat el primer de participar en el projecte les dues darreres setmanes. Un total de 90 alumnes de 3er d’ESO han pres part en l’activitat, en tres grups que han tractat els ODS. Dos grups han treballat amb l’entitat Ocularis i la Fundació Vicente Ferrer, respectivament. El tercer ha dissenyat un grafit sobre el desenvolupament sostenible, comptant amb la participació del grafiter professional Daniel Esteve, veí de Ribes. Una de les sessions ha comptat, a més, amb l’assistència de la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Sandra Shimazu. En els propers dies, l’Institut Xaloc durà a terme les darreres activitats del projecte, en què hi participaran 15 alumnes de 4art d’ESO.

Vetllar per la salut visual al Senegal

Un dels treballs que s’han dut a terme a l’Institut Montgròs ha estat la confecció d’un vídeo de sensibilització que mostra la tasca de formació a professionals de la salut visual que duu a terme l’entitat Ocularis al Senegal. El grup que ha treballat amb la Fundació Vicente Ferrer, per la seva banda, ha organitzat un circuit d’obstacles per a conscienciar de les dificultats que pateixen les nenes a l’Índia en els seus trajectes de casa a l’escola i com una bicicleta les pot empoderar i protegir davant els diferents obstacles que troben pel camí.

El tercer grup ha treballat l’art urbà, efectuant una anàlisi dels tipus de grafits i pintades a les parets del municipi. Tot seguit, han elaborat i dissenyat un mural a la façana del centre educatiu que, sota el lema La pobresa és la pitjor forma de violència, busca transmetre, entre d’altres, valors com la vida sostenible, la millora de l’educació o la reducció de la pobresa. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local