Mobile World Congress

Vilanova aprofundeix en la tecnologia aplicada a la salut i els mitjans de comunicació

Neàpolis tornarà a ser, aquest mes de juny, una de les seus de la Mobile Week Catalunya, amb activitats per a apropar la tecnologia a la ciutadania

Vilanova aprofundeix en la tecnologia aplicada a la salut i els mitjans de comunicació. Ajuntament de Vilanova

Vilanova aprofundeix en la tecnologia aplicada a la salut i els mitjans de comunicació. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú participarà per segon any consecutiu en la Mobile Week Catalunya, una iniciativa que pretén apropar la tecnologia a la ciutadania amb un conjunt d'activitats gratuïtes que es desenvoluparan entre els mesos de juny i juliol. Promouen la Mobile Week 2021 el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i Mobile World Capital Barcelona. En aquesta tercera edició hi prendran part divuit territoris de tot el país (vuit més que l'any passat).

A Vilanova, els actes es concentraran entre el 7 i el 21 de juny i tindran lloc, com l'any passat, a Neàpolis, l'agència local pública d'innovació. El programa girarà entorn a tres eixos essencials. El primer serà una jornada sobre tecnologia social i salut, que abordarà qüestions com l'ètica i la implicació social per a crear tecnologies en l'àmbit sociosanitari (15 de juny), en relació a projectes que s'estan treballant en el camp de la salut i el benestar en el marc del PECT (projectes d'especialització i competitivitat territorial) Garraf d'Envelliment Actiu i Saludable. La segona es dedicarà a la innovació aplicada als media (16 de juny). Es faran dues sessions: la primera, sobre la nova oferta en formació professional, en què s'explicarà el projecte Crea&TIC i el seu treball per incorporar noves habilitats formatives vinculades al teixit empresarial local; la segona serà un debat sobre la importància del 5G per als mitjans de comunicació. Finalment, hi haurà també una sessió sobre tecnologies disruptives i noves oportunitats per al sector econòmic (21 de juny), en què es plantejaran novetats per a la ciutat com la implantació del 5G al Penedès-Garraf, la projecció internacional de les ciutats i el foment de la innovació en l'empresa.

La presentació oficial de la Mobile Week a Vilanova està prevista per al 7 de juny, dia en què s'explicaran també experiències de gamificació i realitat virtual en la promoció turística que ja s'estan desenvolupant en el projecte europeu MedGAIMS. Les jornades dins de la Mobile Week també preveuen tallers tecnològics adreçats als més joves.

Conxi Martínez, regidora d'Empresa i Innovació, i Adrià Guevara, regidor d'Administració electrònica i TIC, han assistit a l'acte oficial de presentació de la Mobile Week en representació del consistori vilanoví. “Des del govern municipal estem treballant en diferents línies per a apropar la innovació i les tecnologies digitals a la ciutadania i les empreses, per això ens encaixa tant ser a la Mobile Week, perquè en compartim totalment el plantejament”, explica Conxi Martínez. La regidora subratlla que “cal ajudar les persones a tenir més competències i habilitats en aquest àmbit perquè el futur va d'això, i per a ser una societat avançada hem de ser una societat digital”.

El treball promogut per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú els darrers anys en aquest àmbit posa el focus en la tecnologia social, concretament en projectes com el Fòrum de la Innovació Local i el Living lab de salut i benestar, que busquen implicar la ciutadania en els processos de codisseny i desenvolupament de les tecnologies proposades pels emprenedors.

Tercera edició de la Mobile Week

La Mobile Week arriba aquest any a la seva tercera edició. El programa general vol apropar la tecnologia a la societat i generar espais de reflexió sobre l'impacte que aquesta té en la vida quotidiana, mitjançant conferències, tallers gratuïts i activitats participatives que connecten les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals i ètiques, situant les persones al centre de la revolució digital. Els temes centrals d'aquesta edició són la seguretat i la privacitat en l'àmbit digital; les noves oportunitats professionals, i el paper de la tecnologia per a gestionar les crisis i millorar la qualitat de vida. Les millores de la teleassistència o l'ús dels robots emocionals per a persones que viuen soles són exemples de tecnologia aplicada amb propòsit social, no només econòmic.

Una altra novetat d'aquest any és el Family Day, una aposta per aprendre sobre tecnologia en família a través de l'entreteniment. Es tracta d'una jornada amb una programació especial perquè nens i nenes i les seves famílies puguin formar-se d'una forma dinàmica i divertida.

La Mobile Week 2021 oferirà més de 150 activitats a tot Catalunya en un entorn híbrid, que combinarà la part presencial i digital. És una iniciativa que vol ser transversal i s'adreça a persones de totes les edats, amb l'objectiu d'incrementar cada any els municipis implicats. Aquesta “Setmana” no ha deixat d'expandir-se i enguany hi participen cinc municipis de la demarcació de Barcelona (Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Badalona, Mataró i Terrassa); cinc de la Catalunya Central (Vic, Manresa, Igualada, Centelles i Rupit i Pruit); quatre de la demarcació de Girona (Girona, Figueres, Llagostera i Riudellots de la Selva); dos de Lleida (Lleida i Mollerussa); un de l'Alt Pirineu (La Seu d'Urgell) i una comarca de les Terres de l'Ebre (Ribera d'Ebre).

La presentació, al Palau de Pedralbes de Barcelona, ha comptat amb la intervenció del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, i la directora general de Societat Digital, Joana Barbany. El conseller Puigneró ha fet “un reconeixement especial als alcaldes i alcaldesses, als municipis i les comarques que han entès que la tecnologia és un accelerador del progrés; un aliat imprescindible en la millora de les seves viles i ciutats”. Puigneró també ha remarcat que “la tecnologia, avui, pot permetre millorar i molt, la governança de les ciutats, però també desenvolupar una nova economia digital que permeti crear oportunitats i arrelar-nos en el territori”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local