Addiccions

El 35% dels joves té problemes per controlar l'ús del mòbil, segons un estudi

S'estableixen sis perfils: moderats, organitzats, socialitzadors, impetuosos, escapistes i hiperconnectats

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

 El 35% dels joves espanyols mostra signes de falta de control en l'ús del mòbil, segons un estudi de l'Observatori Social de la Fundació 'la Caixa'. Aquest estableix sis perfils d'usuaris: els moderats i els organitzats, amb major capacitat de control que la mitjana; i els socialitzadors, impetuosos i escapistes, amb un nivell d'autocontrol lleugerament inferior. Per últim, hi ha els hiperconnectats, els que amb més freqüència són incapaços de controlar l'ús d'aquest aparell. En línies generals, el 42% dels joves té un perfil moderat en l'ús del mòbil, mentre que un 19% està hiperconnectat. La resta de joves fan servir el mòbil per organitzar-se (10%), socialitzar (10%), buscar sensacions intenses (10%) o evadir-se dels problemes (9%).

Entre els hiperconnectats, l'autocontrol és un 16% més baix que el de la mitjana general. Aquests fan servir el mòbil per a múltiples tasques. Més de la meitat dels joves classificats en aquest perfil van manifestar dificultats per controlar l'ús del mòbil.

L'estudi apunta també una clara associació entre la intensitat d'ús del mòbil per a diverses tasques i el malestar psicològic dels usuaris. Els moderats presenten nivells més baixos d'ansietat, depressió i estrès, mentre que entre els hiperconnectats hi ha més joves amb malestar.

L'ansietat és l'indicador de malestar psicològic més prevalent entre els joves, ja que el 28% pateix nivells alts o severs d'aquest símptoma. Aquesta proporció puja en el cas del perfil dels escapistes, els impetusoso i els hiperconnectats. L'estrès és el segon símptoma, amb un 19% de prevalença en nivells alts o severs. En aquest cas, només els joves de perfil moderat estan per sota de la mitjana. Per últim, un 17% dels enquestats té nivells alts o severs de depressió i es manifesta més entre escapistes i hiperconnectats.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local