Casals d'estiu

El pla educatiu d’entorn ha posat en marxa per primera vegada dos casals joves d’estiu a les Roquetes

Les activitats s’han dut a terme als instituts Alexandre Galí i Xaloc del 5 al 23 de juliol amb la finalitat d’oferir un tipus de lleure adaptat als interessos d’aquesta franja d’edat

El pla educatiu d’entorn ha posat en marxa per primera vegada dos casals joves d’estiu a les Roquetes. Ajt Sant Pere de Ribes

El pla educatiu d’entorn ha posat en marxa per primera vegada dos casals joves d’estiu a les Roquetes. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els instituts Alexandre Galí i Xaloc han acollit, del 5 al 23 de juliol, els dos casals joves d’estiu organitzats en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de les Roquetes juntament amb la Generalitat, el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. L’objectiu principal de la iniciativa ha sigut oferir un tipus de lleure adaptat als interessos d’aquesta franja d’edat i alhora garantir la igualtat d’oportunitats en el lleure educatiu al jovent d’aquest nucli de població amb la finalitat de que gaudeixin de tot un conjunt d’activitats i tallers pràctics variats i diversos.
 
Els instituts han assumit l’estructura i organització dels dos casals amb el suport i coordinació del Pla Educatiu d’Entorn de les Roquetes. De fet, l’alumnat dels centres de secundària ha esdevingut protagonista en la presa de decisions sobre el tipus d’activitats que s’hi havia de dur a terme i, fins i tot, ha format part activa de l’organització, tant pel que fa al disseny dels casals com en el monitoratge de coordinació de les activitats com ens ha explicat el TIS de l’Institut Xaloc, Gabriel Cabot: “Es va enviar un qüestionari a les famílies i als alumnes per a que decidissin quines activitats volien fer, a partir d’aquí van sortir diferents opcions”. Dos alumnes que han finalitzat el Grau Superior d’Integrador Social de l’Institut Alexandre Galí han estat contractats com a monitors d’aquests casals, gaudint així de la seva primera experiència professional en aquest àmbit.
 
Els dos casals s’han organitzat a partir de la normativa del Departament d’Educació què, ha sigut la mateixa que hi hagut durant tot el curs escolar 2020-2021 com bé ha dit la regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla: “S’ha continuat treballant en la normativa que ha marcat durant tot el curs escolar el Departament d’Educació”. I tot i les dificultats per la pandèmia, els joves de les Roquetes han pogut gaudir durant aquestes dues setmanes de totes les activitats previstes (calistènia, Scape Room tecnològic, rutes d’orientació per l’entorn, art mural, danses urbanes, cura animal, equitació, caiac, voleibol platja, ralli fotogràfic, recuperació de camins i de l’entorn, entre molts altres jocs i activitats de dinamització) com bé ha dit la Coordinadora del Pla Educatiu d’Entorn, Sandra Val: “Tot i la pandemia s’han fet coses de molta qualitat, s’ha treballat en grups bombolla, ha sigut molt enriquidor”.
 
La proposta de casals joves s’ha organitzat amb la voluntat de contribuir a corregir desigualtats i afavorir l’equitat i la inclusió de l’alumnat, a través de l’experimentació d’activitats que puguin despertar nous interessos d’aprenentatge i del gaudir en el temps de lleure, ja sigui en les arts, la tecnologia, l’esport o la natura com ens ha pogut dir l’alumne, Júlia Estrada: “Ha sigut molt econòmic i hem fet moltes activitats variades”. Tanmateix, s’ha buscat fomentar les relacions socials, el voluntariat i accions comunitàries, alhora que s’ha reforçat la socialització, les dinàmiques de grup i la companyonia entre joves com ens ha dit l’alumne Ainhoa Ortiz de l’Institut Xaloc: “Hi ha hagut molta companyonia”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local