Hospital universitari

L'Hospital d'Igualada engega una campanya de mecenatge per renovar oncologia, un projecte valorat en 400.000 euros

Cada any s'atenen 250 pacients i es pretén fer una zona més confortable i humanitzada

L'Hospital d'Igualada engega una campanya de mecenatge per renovar oncologia, un projecte valorat en 400.000 euros. ACN

L'Hospital d'Igualada engega una campanya de mecenatge per renovar oncologia, un projecte valorat en 400.000 euros. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Hospital Universitari d'Igualada ha posat en marxa una campanya de mecenatge per aconseguir fons per reformar l'hospital de dia oncològic, un projecte valorat en 400.000 euros i que es finançarà, parcialment, a través de l'herència d'un particular, que ha donat 158.000 euros. La reforma vol convertir l'hospital de dia en un espai "més humanitzat", segons ha detallat la gerent de la regió sanitària de la Catalunya Central, Imma Cervós. De la seva banda, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, celebra que el projecte donarà una major intimitat als pacients, una reivindicació que fan els mateixos usuaris. El centre atén més de 250 pacients oncològics cada any i la idea és que el nou hospital sigui una realitat abans d'acabar el 2022.

Sota el lema 'La seva lluita és la nostra lluita', la campanya de mecenatge s'adreça a empreses, ciutadania i teixit cultural, esportiu i associatiu de les comarques de l'Anoia, la Conca de Barberà i la Segarra, ja que es tracta de l'àrea d'influència del centre. El projecte de mecenatge s'ha engegat a partir d'una herència de 158.000 euros d'un particular. Amb aquesta aportació com a punt de partida, l'Hospital d'Igualada es proposa recaptar els recursos necessaris per dur a terme la reforma, que inclou tant les obres com l'adquisició d'equipaments (butaques oncològiques, mobiliari per a la sala d'espera, etc.).

La reforma s'ha dissenyat tenint en compte l'opinió dels mateixos pacients, que principalment reclamaven guanyar intimitat i comoditat durant els tractaments. A més, també demanaven un entorn més càlid. D'aquesta manera, el projecte de reforma separa la sala de tractaments de l'espai de consultes, amb dos circuits totalment diferenciats. La zona de tractaments mantindrà la capacitat actual, amb vuit butaques oncològiques i dues habitacions. Les butaques es renovaran per complet i tindran un format de càpsula, que permetrà al pacient estar menys exposat. A més aquesta zona estarà orientada cap a un pati interior.

La gerent de la regió sanitària de la Catalunya Central, Imma Cervós, ha relatat que, sovint, els pacients oncològics es troben en una situació psicològica "no del tot confortable" perquè reben tractaments que tenen "un fort impacte sobre la salut". Per això, creu que la reforma d'aquest hospital de dia permetrà aportar un "confort emocional" als pacients que els permetrà estar més relaxats.

Per la seva banda, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha celebrat que amb aquest projecte es resol una demanda dels mateixos pacients. "És un projecte fet amb tota l'ànima", ha afirmat Castells, que ha deixat clar que serà "una referència quant a la comoditat, qualitat i intimitat".

Els Consorci Sanitari de l'Anoia -que gestiona l'Hospital d'Igualada- espera recollir el màxim de diners possibles amb la campanya de mecenatge, tot i que deixa clar que el projecte es tirarà endavant igualment si no s'assoleixen els objectius. Així ho ha expressat el gerent del Consorci, Ferran Garcia, que ha dit que la renovació és una prioritat i que es farà "sí o sí". La idea és que les obres puguin engegar-se a l'estiu i que el projecte estigui enllestit abans d'acabar l'any 2022.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local