Indignació a Vilanova pel llaurat de la zona d'espècies protegides de la platja de Ribes Roges. Arba Litoral
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
22-11-2022 09:53
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Entitats ecologistes i veïnals de Vilanova i la Geltrú han mostrat la seva indignació aquest cap de setmana a les xarxes socials pel llaurat de diverses zones de la platja de Ribes Roges. Acusen l'Ajuntament d'haver dut a terme una acció de neteja molt agressiva i que ha destrossat bona part de la renaturalització de la platja i especialment les zones protegides on nidifiquen diverses espècies autòctones, com ara el corriol camanegra i el bitxac comú. De moment, l'Ajuntament no s'ha pronunciat sobre els fets i només ha publicat un tuit on argumenta que "l'actuació a Ribes Roges estava prevista en el pla de condicionament de platges per fer compatibles l'esbarjo i la protecció del corriol camanegre".
Però la denúncia d'entitats com Arba Litoral i La Foixarda ha aixecat molta indignació a les xarxes socials i l'associació de veïns de Ribes Roges s'ha sumat a les crítiques per la intervenció a la platja i reclamen que es recuperin de forma inmediada els tancats que protegien la zona de nidificació de les aus, que també hivernen a la zona, i de recuperació de la flora autòctona. Des d'Arba Litoral s'alerta que "s'han llaurat dues terceres parts del prat de pradells salins i jonqueres de Ribes Roges".
En Javi de #laFoixarda ens explica algunes de les espècies protegides afectades per l'actuació de llaurar els prats de la Platja de Ribes Roges. @ajuntamentvng pic.twitter.com/kHIngZXRG5
— ARBA Litoral (@arba_litoral) November 20, 2022
Més informació
- Vilanova comença el condicionament de la platja de Ribes Roges per a la protecció del corriol camanegre
- Costa molt posar-nos d’acord?
- Protegim la nostra biodiversitat: torneu a posar els tancats a Ribes Roges
- L'Ajuntament de Vilanova defensa que el llaurat de la sorra crea condicions favorables a la nidificació del corriol camanegre
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!