Sant Sadurní habilita dues noves parades del bus urbà i reforça la senyalització a les escoles. Ajt Sant Sadurní d'Anoia
Redacció |
Sant Sadurní d'Anoia
06-04-2016 17:58
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Durant els mesos de març i abril el servei de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia ha dut a terme un seguit d'actuacions amb l'objectiu de treballar per la mobilitat sostenible i segura i continuar desenvolupant el Pacte per la Mobilitat. D'una banda s'ha instal·lat dues noves parades del bus urbà al Ps. Can Codorniu -recuperant una parada que ja havia existit- i al carrer Alacant entre Barcelona i Tarragona, que dóna accés a una part de la zona de l'eixample del municipi. I d'altra banda s'ha continuat treballant en el reforç de la seguretat viària al voltant dels centres educatius de la vila, conjuntament amb el servei de Governació i Via Pública. Com ja es va començar a fer fa uns mesos, es tracta d'incrementar la senyalització que recorda als conductors que el màxim de velocitat permesa per circular davant les escoles és de 20 quilòmetres per hora.
Tal i com explica el regidor de Via Pública, Medi Ambient i Mobilitat, Toni Sisternas: “Està previst que aquesta mesura de pacificació de les zones escolars s'apliqui també a diverses zones de l'eixample sadurninenc; estem treballant per reactivar el Pla de Mobilitat i aplicar les mesures que recull, ja que és un instrument per al desenvolupament correcte del municipi i que aposta decididament per una mobilitat responsable i segura a la nostra vila. Ara mateix també estem finalitzant l'actuació dels carrils bici, arranjant els existents i creant-ne de nous per donar continuïtat al projecte”.
El Pacte per la mobilitat de Sant Sadurní es va aprovar al Ple de 24 d'abril de 2007, després d'un procés participatiu durant el qual es va debatre la problemàtica de la mobilitat de la vila.
El document aposta decididament per una mobilitat responsable i segura, conscient de l’impacte que l’actual model de transport té sobre el medi ambient -és responsable de bona part de les emissions de gasos contaminants i precursors de l’efecte hivernacle- la seguretat i la qualitat de vida dels ciutadans. Per això el document proposa el recolzament dels modes de transport de baix impacte ambiental (vianants, ciclistes i usuaris del transport públic) i la racionalització de l’ús del vehicle privat, especialment als carrers de la trama urbana del municipi, basant-se en els principis de seguretat, accessibilitat, eficàcia i garantia de la qualitat de vida i del dinamisme econòmic. Representa, per tant, l’assumpció d’un conjunt d’estratègies i mesures destinades a recuperar la qualitat de l’espai urbà afavorint els modes de transport que consumeixen menys recursos naturals i provoquen menys cost ambiental.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!