II Fira de la Transhumància dels Monjos. Ajt Els Monjos
Redacció |
Santa Margarida i els Monjos
26-10-2016 10:43
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La segona edició de la Fira de la Transhumància dels Monjos es va tancar aquest diumenge amb un èxit total de públic, que va participar de les nombroses activitats organitzades al recinte, així com comprar o assaborir els vins, caves i embotits presents.
La Fira es va celebrar aquest passat diumenge durant tot el matí a l’aparcament d’entrada als Monjos i va comptar amb una cinquantena de parades relacionades amb la ramaderia, l’alimentació i l’artesania. Els nombrosos visitants de la mostra van poder trobar una àmplia selecció de formatges, embotits i vins i caves de la zona, a més d’antiguitats i artesania.
El públic va gaudir també de dos tancats d’ovelles o activitats per aprendre a munyir cabres, fer un jorn al mas, crear les pròpies ovelles amb la tècnica del jumping, o gaudir de l’actuació del Ball de Pastorets dels Monjos, entre altres.
El programa, que estava dins els actes del Viu el Parc, de la Diputació de Barcelona, va incloure nombroses activitats paral·leles durant tot el cap de setmana amb espectacles infantils, el maridatge de formatges i vins catalans amb la presentació del llibre ‘Formatges, els 50 millors de Catalunya”, una visita guiada al Castell de Penyafort des del punt de vista de cruïlla de camins ramaders o una caminada de la transhumància.
La Fira estava organitzada per l’Ajuntament i s’emmarca en el treball conjunt que s’està fent amb les localitats de Llívia i Lluçà per recuperar antics camins ramaders que anaven del Pirineu a la costa.
Congrés de la Transhumància i activitats paral·leles
Coincidint amb la celebració de la Fira, Santa Margarida i els Monjos va acollir el passat divendres la segona sessió del Congrés de la Transhumància a Catalunya.
La trobada es va fer al Molí del Foix i es va centrar en l’avaluació dels usos complementaris i turístics de la transhumància per la recuperació del patrimoni cultural i natural. Durant la jornada, es va presentar l’exposició “El Camí Ramader de Marina, De la Cerdanya al Penedès”, que s’ha elaborat amb l’impuls dels serveis tècnics municipals i que recorrerà diversos municipis catalans.
El Congrés va començar a Lleida el dia 7 d’octubre i finalitzarà aquest divendres dia 28 a Tremp.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!