Memòria històrica

El Grup de Dones amb Memòria de Vilanova comparteix el seu projecte a Granollers

Enguany ha estat l'any de retrobament, després de dos anys de pandèmia, durant el qual s'ha pogut publicar un nou volum de la col·lecció La Memòria del Futur La Transició: pàgines per escriure (1975-1981)

El Grup de Dones amb Memòria de Vilanova comparteix el seu projecte a Granollers. Ajuntament de Vilanova

El Grup de Dones amb Memòria de Vilanova comparteix el seu projecte a Granollers. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dimarts s'ha celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament de VNG la recepció al Grup de Dones amb Memòria de VNG, com a acte de cloenda de les seves activitats anuals. L'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, i la regidora de Gent Gran i Memòria Històrica, Blanca Albà, han rtebut a les dones que formen part d'aquest projecte, nascut l'any 2003, que té com a objectiu recuperar la memòria col·lectiva de la ciutat i transmetre-la a les generacions més joves.

Enguany ha estat l'any de retrobament, després de dos anys de pandèmia, durant el qual s'ha pogut publicar un nou volum de la col·lecció "La Memòria del Futur" La Transició: pàgines per escriure (1975-1981)

El treball realitzat al llarg dels anys per part del Grup de Dones ha estat model d'experiència a les Jornades celebrades el 15 de juny a Granollers "Rastres en femení, el patrimoni i la memòria popular oblidada" organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i Roca Umbert, Fàbrica de les Arts amb el suport de l'Institut Català de les dones i la Fira Mediterrània de Manresa. Judit Barbacil i Rosa Mansilla, tècniques del projecte van poder compartir amb la resta de ponents l'experiència del taller La història a les nostres mans, una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, des de fa més de vint anys.

La ponència "Grup de Dones amb Memòria. Una experiència pedagògica de recuperació de la memòria històrica local amb visió de gènere, de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú" va ser el fil conductor per mostrar als assistents aquest projecte que promou la recuperació de la memòria col·lectiva, fent emergir la presència de les dones com a font directa per a l'estudi de la història local, i com aquesta es transmet als infants i joves de la ciutat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local