Joan Dausà als braços del públic. Laura Bregante
Bàrbara Scuderi |
Sitges
29-07-2022 17:14
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La música és important. Fonamental quan la cita és amb Joan Manuel Serrat aquesta nit o com ho va ser ahir amb Joan Dausà. Però el Festival Jardins Terramar convida a un gaudi que va més enllà, enguany amb nous espais i petits detalls.
La cerimònia inaugural va comptar amb convidats especials, no només sobre l’escenari –amb una esplendorosa Mariona– sinó entre les bambolines. Allí hi ha un equip que supera el centener de persones, entre producció, atenció als artistes, direcció tècnica, seguretat, neteja, operaris, acomodació i benvinguda, més el desplegament de cuina i de cambrers i cambreres de tota la família de Cal Blay.
Marta Torras és la coordinadora i cap de producció d’un equip, majoritàriament format per dones, que aconsegueix que cada petit detall -com la il·luminació– però també les mesures de seguretat i ambientals estiguin disposades i es fusionin amb l’objectiu del certamen per aconseguir que els jardins noucentistes de Sitges siguin els veritables protagonistes durant les dues setmanes de festival.
Quan s’obren les portes, Marta Torras ja només ha d’esperar que tot surti com està previst; la tasca ingent feta durant un any de preparació i uns darrers mesos de gestions es resumeixen amb un “Obrim”. Una paraula senzilla amb què es desplega l’esforç de tot un equip que treballa, amb un somriure al rostre pel delit del públic.
El nou espai, Village Experience –que com la resta de l’oferta gastronòmica condueix el grup Cal Blay– és un dels canvis més destacats del festival, a banda de la recuperació de les grades i la seva disposició, que per les restriccions vigents l’any passat no es va poder instal·lar. “El treball previ d’enginyeria és un dels més importants”, assenyala Torras.
Per Santi Carda, gerent de l’empresa familiar Cal Blay, la combinació de l’oferta amb tres espais de música en directe (Auditori, Village i Village Experience) és la possibilitat d’oferir també una diversitat de plats i propostes gastronòmiques; “des de la brasa fins als aperitius o tapes”. Entre elles, l’especialitat de la casa: botifarra fusionada amb productes del món.
I amb aquest bon sabor de boca, en què el producte local i l’internacional es fusionen, el públic que era anit escoltant Dausà també n’era un bon exemple: pocs sitgetans o sitgetanes (o poc visibles) i una gran majoria de seguidors del cantautor santfeliuenc i amants del Terramar.
La música, a les vuit del vespre va començar amb la DJ Núria Scarp, a qui va susbtitituir a l’escenari del talent local, la cantant Markia Sierra. I mentrestant, en un altre racó, el duet format per Catalina Cacho (veu) i Miguel Gistau (guitarra) van delectar als aspirants a sostenir Dausà entre els braços amb un repertori suau de jazz, bossa nova i blues.
Un dolç començament per a un festival que rep aquesta nit Joan Manuel Serrat i continua amb el seu eclèctic cartell fins el 13 d’agost.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!