Nova temporada

Teatre, música i humor conformaran la nova programació d'arts escèniques del Vendrell

Arrenca el proper 24 de setembre al Teatre Àngel Guimerà amb un monòleg del conegut actor humorístic Bruno Oro

Teatre, música i humor conformaran la nova programació d'arts escèniques del Vendrell. Ajuntament del Vendrell

Teatre, música i humor conformaran la nova programació d'arts escèniques del Vendrell. Ajuntament del Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Tot a punt per a una nova programació del Temporada, que arrenca el proper 24 de setembre al Teatre Àngel Guimerà, amb un conegut actor humorístic, Bruno Oro, que posarà en escena el seu espectacle ¿Sí o No?. Es tracta d'un monòleg còmic que parla sobre l’art de perdre’s, en vies d’extinció en un món amb pressa que només busca l’eficàcia, i en el qual Google Maps ens marca el camí, Spotify ens diu què escoltar, i Tinder qui ens pot agradar. Un monòleg en el qual el mateix Bruno Oro s’anirà perdent mentre ens intenta explicar una anècdota real que li va passar en el seu primer viatge a Nova York, i que il·lustra perfectament la seva nostàlgia per aquells temps en els quals ens permetíem improvisar.

Agafarà el relleu l'Auditori Pau Casals el dissabte 1 d'octubre, amb la veu potent de Monique Makon, que s'uneix a l'Original Jazz Orquestra Taller de Músics, per crear Back to Amy, el primer tribut a Amy Winehouse amb una big band a Espanya. Junts l’homenatjaran a través d'un repertori de 12 dels temes més coneguts de la cantant britànica. El 2019 sorgeix aquesta nova connexió entre la big band i Cabal Musical, el projecte d'innovació social del Taller de Músics, amb la voluntat de vestir a gran escala la veu de Monique Makon, una de les joves talents més prometedores de l'escena de música negra, i que es mou amb comoditat per gèneres com el jazz, el soul i el rhythm-and-blues.

El dissabte 8 d'octubre arribarà al Teatre Àngel Guimerà La filla del mar, un clàssic de Guimerà, produït per la companyia Focus, que La Barni Teatre porta a escena en forma de teatre musical. Una història d'una vigència absoluta que ens parla de la discriminació i la resistència de les comunitats a incorporar la diferència i que permet qüestionar-nos el paper dels instints en el comportament humà. L'espectacle ha estat guanyador de 3 Premis de la Crítica, com a Millor Musical, Millor Actriu Musical per Clara Solé i Millor Música Original per Marc Sambola.

El divendres 14 d'octubre és el torn del tradicional concert Al Vendrell, les gralles en motiu de la Fira de Santa Teresa. Enguany el grup convidat és Canya d'Or, una formació de gralles que neix la tardor de l’any 1997 a Reus, amb un repertori original i variat, el qual, juntament amb la seva llarga trajectòria, els ha portat a consolidar-se com un dels grups de referència de la música per a gralla. El concert inclourà l’estrena de la composició de Marta Pujadas Notes líquides, encàrrec dels Amics de l’Orgue del Vendrell.

El diumenge 23 d'octubre el Temporada dedica la programació al públic familiar, un format que sempre hi és present any rere any. En aquesta ocasió serà un espectacle musical que porta per nom La motxilla de l’Ada, de la companyia Teatre al detall amb la música en directe de La Tresca i la Verdesca, que parla de la identitat de gènere, perquè allò de "nen-nena, home-dona, blau-rosa, fort-feble..." potser ha de canviar definitivament.

Ja al novembre, dissabte 5, un dels principals artistes i autors del panorama musical català, Manu Guix, actuarà a l'Auditori Pau Casals. El cantautor, després de 4 anys de silenci discogràfic, presenta el seu nou treball Moments, amb un so totalment nou al qual ens tenia acostumats fins ara, on l’electrònica i el pop es donen la mà. Acompanyat de tota la seva banda, els seus “Veterans”, amb les cançons del nou disc i repassant els seus èxits de sempre, Manu Guix oferirà un nou espectacle que comptarà amb 6 músics sobre l’escenari i que promet ser un dels espectacles més potents musicalment i visual d’aquest 2022.

El dissabte 12 de novembre, Emma Vilarasau i Dafnis Balduz interpretaran L'Oreneta, protagonitzada per la senyora Amèlia, una professora de cant que rep a casa seva un home jove que vol millorar la seva tècnica vocal per cantar al memorial de la seva mare morta recentment. Ben aviat, es descobreix que la cançó triada, L'Oreneta, té un significat especial per als dos personatges, que aniran desgranant detalls del seu passat. Una obra que parla de la culpa, del dolor, de les diferències generacionals, de la intolerància, de la incomunicació i, per damunt de tot, d’un tema tan universal com és l’amor. Emma Vilarasau i Dafnis Balduz protagonitzen el que ha estat un dels títols més internacionals de la dramatúrgia contemporània catalana, estrenat fins ara en una quinzena de països.

El dissabte 19 de novembre, l'Auditori Pau Casals rebrà La Banda Km 0, una formació que es va formar fa dos anys per músics professionals de la zona. Ara torna en aquest mateix indret reivindicant la música i els músics de casa, amb un repertori íntegrament del territori farcit de temes emblemàtics i històrics combinat amb cançons escrites pels mateixos intèrprets. Recuperant l'essència i l'energia del concert de debut, i incorporant nous temes, ben segur que no deixaran a ningú indiferent.

L'últim dissabte de novembre, al Teatre Àngel Guimerà, arriba El diablo cojuelo, de la Compañía Nacional de Teatro Clásico. Els pallassos de Rhum els encarreguen fer un clàssic i s’ho prenen com una gran ocasió. Escullen, perquè no n’hi havia un altre a la llibreria, El diablo cojuelo de Luis Vélez de Guevara. Així és com comencen a enredar-se o, més aviat, a renyir, dues trames: la de la boja obra de Vélez, tractada amb molt respecte i amb alguna llibertat, i la d’una companyia sempre a punt de fracassar, a l’estil pallasso, en el seu esforç per portar-la a escena. I així és com personatges del segle XVII i pallassos del XXI aixequen teulades i viatgen per les terres i els aires d’una Espanya esperpèntica.

L'endemà, diumenge 27 de novembre, Els Atrapasomnis faran passar un bonic i especial matí al públic familiar. El savi Magí portava anys intentant enviar missatges a la seva enamorada, la lluna. En un dels seus intents, inventa una màquina per llançar una ampolla amb un missatge, amb tanta mala sort, que aquesta va a parar dins d’un ull de la lluna, quin desastre! Un nou format de gran concert familiar amb set músics a dalt l’escenari, que faran de la música el millor instrument per arribar a la lluna i ajudar-la. Una festa en tots els sentits, on tot el públic participa a través de les noves cançons i coreografies.

El dissabte 3 de desembre serà el torn de la producció de proximitat. El Grup de Teatre Inestable del Vendrell posarà en escena Rumors, una comèdia amb un text divertit basat en una trama d’embolics i malentesos en què participen quatre parelles d’alta posició social, que van a la festa d’aniversari del primer tinent d’alcalde de Nova York, en Charlie Brock. Els convidats, que arriben de manera esglaonada, troben l’amfitrió ferit, sense ningú més a la casa. Tothom intentarà amagar el que sembla un intent de suïcidi de l’amic, mentint-se els uns als altres sobre el que ha passat amb la intenció d’encobrir-lo per evitar un escàndol polític. Definida com una comèdia "blanca", es desenvolupa amb un ritme desenfrenat d'entrades i sortides i explicacions poc convincents.

Ja a les portes del Nadal, i vinculat a aquestes dates, l'Auditori Pau Casals reviurà un clàssic de Txaikovski, El trencanous. Basat en un conte de fades nadalenc escric per Alexandre Dumas, Txaikovski va seleccionar vuit dels números del ballet per formar una suite concebuda per tocar en concert. El concert anirà a càrrec de la Franz Schubert Filharmonia amb Krzysztof Wisniewski, concertino-director, que també interpretaran la Holberg Suite, creada originalment per a piano, però adaptada posteriorment per a orquestra. La suite es compon d'una introducció i un conjunt de danses d’estil neoclassicista, on Grieg va evocar l'estil i la gràcia de la música barroca.

Per a poder oferir descomptes a les persones que volen comprar entrades per a més d'un espectacle, existeixen els abonaments +3 (30% descompte al comprar de 3 a 4 espectacles), +5 (35% descompte al comprar de 5 a 8 espectacles), l'abonament total (9 espectacles amb un 40% de descompte), i l'abonament jove (50% de descompte per a menors de 25 anys, amb la compra de 3 o més espectacles).

Les entrades estan numerades i es posen a la venda el proper divendres 16 de setembre, a partir de les 10 del matí a www.temporada.cat i de forma presencial, el mateix dia, a la recepció de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, i tots els divendres no festius, de 10 h a 13 h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local