Cima castellera

La cara més internacional del Concurs de Castells: “Mai he vist res semblant enlloc”

L’espectacle casteller més gran del món desperta la curiositat de públic de tot el món i mitjans estrangers

L’espectacle casteller més gran del món desperta la curiositat de públic de tot el món i mitjans estrangers. ACN

L’espectacle casteller més gran del món desperta la curiositat de públic de tot el món i mitjans estrangers. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Concurs de Castells de Tarragona aplega en la diada d’aquest diumenge 10.000 persones d’arreu del territori per veure castells de gamma extra. L’esdeveniment també ha despertat la curiositat de públic internacional. Un d’ells és en Abhishek Suresh Surve, de Bombai (Índia), qui ha estat convidat pels Castellers de Vilafranca. Al seu país forma part d’una colla castellera i ha apuntat que “tenen molt a aprendre” dels Verds. Altres s’han estrenat com a assistent al Concurs, com és el cas d’en Muga Yoshikawa, un noi japonès que segueix la Colla Jove de Tarragona. “Em sembla molt interessant, mai he vist res semblant enlloc”, ha expressat, emocionat. Uns 350 professionals tant nacionals com internacionals s’han acreditat per cobrir l’acte.

L’espectacle casteller més gran del món va exhaurir les entrades en poques hores, una emoció que s’ha traslladat a la plaça aquest diumenge des de primera hora del matí. Castellers i públic s’han retrobat a plaça després de la pausa obligada de la pandèmia. El Concurs de la represa ha aplegat fins a 10.000 persones que han vibrat amb cadascuna de les construccions de les colles. Una emoció compartida tant per assistents catalans com estrangers, que han aprofitat per immortalitzar cada castell amb els seus telèfons.

Els Castellers de Vilafranca han aprofitat l’oportunitat per convidar membres de la colla castellera instaurada a Bombai, amb qui tenen un vincle especial. Per a l’Abhishek Suresh Surve, aquesta és la segona ocasió que assisteix al Concurs de Castells de Tarragona, una cita que viu “des del cor”. Tot i que en el seu cas ha gaudit dels castells des de la graderia, altres compatriotes seus han viscut la jornada donant pit a les pinyes dels Verds.

Un cas diferent és el del jove Muga Yoshikawa, natural del Japó. Va ser el seu sogre, un casteller de la Colla Jove de Tarragona, qui li va aconseguir una entrada per aquest diumenge. Tot i que ja havia vist castells anteriorment - concretament per la diada de Sant Magí a la ciutat tarragonina-, Yoshikawa ha reconegut a l’ACN que aquest és un esdeveniment únic i que “no havia vist mai res similar enlloc”. Des de la distància, ha viscut cada castell descarregat amb certa “tensió”.

Per la seva part, els Xiquets de Tarragona també han tingut un suport d’una colla amb qui també tenen una relació especial, els Castellers d’Andorra. Jonatan Gil és un dels membres de l’agrupació que avui s’ha enfaixat amb els de la camisa ratllada i que ha pres part de l’esdeveniment des de plaça, una cita que fa anys que no es perd.

Ressò periodístic internacional

Una de les cites castelleres més esperades de l’any ha propiciat també una cobertura internacional de mitjans d’arreu del món. L’organització ha quantificat en 350 els professionals acreditats per seguir l’última jornada del Concurs de Castells de Tarragona. Una desena de mitjans estrangers també han estat presents a la Tarraco Arena Plaça, entre agències de notícies internacionals i televisions públiques de Croàcia, Eslovènia o Alemanya, entre altres.

La periodista Eileen Truax, que treballa per una revista mexicana, s’ha estrenat en la cobertura d’aquest esdeveniment. “És molt emocionant, estic prenent moltes notes perquè sóc conscient que hauré d’explicar conceptes concrets que possiblement la nostra audiència no estigui familiaritzada”, ha subratllat Truax. Més enllà de fixar-se en la competitivitat i els aspectes més tècnics, la voluntat d’aquesta periodista instaurada a Barcelona és traslladar què representa la cultura castellera per al país a través de la celebració del Concurs de Castells de Tarragona.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local