Laura Rosich, flamant guanyadora del 46è Premi Marià Manent. Ajt Premià de Dalt
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
24-11-2022 10:36
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La sala teatre de la Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt va acollir dissabte 19 de novembre el lliurament del 46è. Premi de Poesia Marià Manent, un dels més antics de Catalunya, i el Premi Valerià Pujol de Narrativa, a la memòria d'en Valerià Pujol i Bosch. La presidenta de la Societat Cultural Sant Jaume, Emma Escolano, va obrir l’acte agraint a Arts i Lletres la seva gran tasca en favor de la cultura i destacant l’honor que suposa organitzar aquests premis. Mariona Borràs, responsable de la secció d’Arts i Lletres, va donar la benvinguda al públic assistent i es va mostrar molt satisfeta de seguir convocant aquest certament literari després de 46 edicions.
El jurat encarregat de seleccionar les obres guanyadores el formen el poeta, escriptor i traductor Vicenç Llorca (president), en Jordi Manent (secretari), l’escriptor Albert Calls com a representant de l’editorial “La Font del cargol”, i les poetesses Susanna Rafart i Àngels Gregori.
L’obra guanyadora del Premi Marià Manent de Poesia d’enguany ha estat “Semàntica de la intempèrie”, de l’autora de Vilanova i la Geltrú, Laura Rosich. Un poemari en què ens parla de la crisi de joventut, dels canvis d’etapa i de la dificultat de localitzar un lloc o trobar-se a gust, tal i com li ha passat a la pròpia autora.
El Premi Valerià Pujol de Narrativa 2022 ha estat per David Soler Ortínez, de Sabadell, amb el seu relat “Des d’aquesta perspectiva”, ambientat al sud-est asiàtic on una noia passa per un moment difícil, tot i que, tal i com diu el propi autor, no deixa de ser un relat optimista.
El Premi Marià Manent de Poesia, dotat amb 2.000 € i la publicació de l’obra, el va lliurar l’alcalde, Josep Triadó, mentre que el Valerià Pujol de Narrativa, amb un premi econòmic de 500 EUR, la presidenta de Sant Jaume, Emma Escolano. En Josep Triadó va ser l’encarregat de tancar l’acte amb un emotiu parlament en to personal en què va agrair la participació dels quatre grans actors que fan possible la celebració d’aquest certamen de gran reconeixement als Països Catalans. És a dir, Arts i Lletres, la Societat Cultural Sant Jaume, Can Vallerià i la família Manent. Va parlar també del projecte d’agermanament literari entre Viladrau, L’Aleixar i Premià de Dalt pel vincle de les tres poblacions amb el poeta Marià Manent.
El certamen literari va estar amenitzat per l’Anna Güell i la Bàrbara Granados que van oferir uns apunts musicals i poètics en diferents moments de la vetllada.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!