Sitges encén les llums de Nadal donant el tret de sortida a "unes festes sostenibles, lúdiques i tradicionals". Susana Nogueira
Susana Nogueira |
Sitges
25-11-2022 19:46
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Sota el lema “Sitges viu el Nadal més sostenible”, Sitges ha celebrat l’encesa de llums nadalenques donant el tret de sortida a la Campanya de Nadal 2022. L’Ajuntament aposta per un Nadal sostenible amb una àmplia programació de més d’una quarantena de propostes culturals, tradicionals i lúdiques, amb la voluntat de fomentar el comerç de proximitat i l’oferta local. L’acte ha tingut lloc aquest dijous al Cap de la Vila.
La celebració ha comptat amb l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que ha convidat a tothom a “viure unes festes nadalenques sostenibles” i el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà. Els alumnes del Projecte d’Emprenedoria a l’Escola han estat els encarregats d’encendre els llums. Tot seguit, l’espai s’ha amenitzat amb música en viu de la banda Apocadixie Cotton Pickers, animació per part d’artistes amb xanques i malabars i també s’ha fet una xocolatada amb xurros a càrrec de La Xurreria del Barri.
Enguany a Sitges hi haurà 43 dies amb llums de Nadal i per fomentar unes festes més sostenibles, l’Ajuntament ha aplicat mesures d’estalvi energètic. En total s’han instal·lat 329 figures d’enllumenat nadalenc, amb una potència total de 19 kW. Això suposa una reducció d’energia respecte a l’any passat, ja que es va utilitzar una potència de 26 kW. Tota la il·luminació nadalenca que s’empra és Led i de fil lluminós de baix consum. Les figures tenen una decoració consistent amb elements sense il·luminació, però que reflecteixen la llum com fulles o estrelles.
Una altra de les accions per reduir consum energètic és que els llums de les zones més emblemàtiques del centre de la vila s’apagaran a les 12 de la nit, com l’Ajuntament, Cap de la Vila, un tram de Parellades o Primer de maig.
L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, incentiva a “mantenir vives les tradicions de Nadal i alhora ser més sostenibles de moltes maneres, com fent ús del comerç de proximitat”. “Ens agrada el color, les llums nadalenques, però hem de ser conscients de la crisi energètica que estem vivint, per aquesta raó, hem establert mesures, ja que volem que aquest estalvi energètic sigui un petit gra de sorra per lluitar contra l’emergència climàtica”.
Amb la línia de sostenibilitat, el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha dit que “per promoure més el consum energètic, per primera vegada, s’han col·locat 2.244 metres lineals de banderins de Nadal a diferents carrers de la vila”, com a la plaça de l’Hospital, plaça d’Eduard Maristany, plaça Catalunya i carrer de les Ànimes. “Una altra acció per ser més sostenibles és potenciar el comerç local i de proximitat i així dinamitzar la nostra economia”, ha destacat Escolà.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!