Òmnium Cultural

La segona edició del Festival Límbic omple de cultura els carrers de Sitges

The Tyets, Mushkaa, Lildami, Triquell o Renaldo & Clara, noms destacats de la programació musical

La segona edició del Festival Límbic omple de cultura els carrers de Sitges. ACN

La segona edició del Festival Límbic omple de cultura els carrers de Sitges. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Després de l’èxit de la primera edició celebrada a Terrassa, que va aplegar 22.000 persones, el Festival Límbic impulsat per Òmnium Cultural omplirà de cultura els carrers de Sitges aquest divendres i dissabte. Els assistents podran gaudir, en set espais del municipi, d’una trentena de propostes per a tots els públics i gratuïtes que, amb el català com a eix transversal, uneixen els creadors més destacats, arriscats i trencadors en les seves disciplines. El cartell musical presenta noms com The Tyets, Mushkaa, Lildami o Triquell. De la resta, destaquen l’humor de Marc Sarrats i Oye Sherman, la dansa de Mabel Olea i Núria Guiu o un recital inèdit de poesia i música electrònica de Maguette Dieng, Carles Rebassa i Laua Carbonell.

En aquesta segona edició, la personalitat de la Sitges més icònica es mescla amb la del Límbic per omplir cada racó de la ciutat d’estímuls, cultura i transformació. El Baluard, el Racó de la calma, el Baluard Vidal Quadras, la Platja de Sant Sebastià, l’Hort de Can Falç, el Mercat Vell i La Fragata, on es faran tots els concerts nocturns, són els set espais escollits per acollir els espectacles.

El president d’Òmnium, Xavier Antich, ha destacat que després de l’èxit de la primera edició, el festival itinerant Límbic ha vingut a Sitges a "consolidar-se" i a omplir els seus carrers de "més cultura, més català, més risc i més experimentació”. “Volem demostrar la vitalitat de la creació contemporània en català i especialment adreçada a la gent joves”, ha afegit.

Antich ha assenyalat que el límbic "té la voluntat de trencar totes les barreres d’accés a la cultura" fent-lo itinerant per tot el territori, gratuït perquè tothom hi pugui accedir i adreçat a la gent jove, el col·lectiu que més problemes té per accedir a la cultura. Aquí, el president d'Òmnium ha senyalat que Terrassa va ser el laboratori "per produir alguna cosa que resolgués problermes" i que a Sitges volen demostra-ne l'eficàcia.

Sobre el fet que engany Sitges aculli el festival, Antich ha reconegut que, al ser una població més petita que Terrassa, “l’ambició és més gran” perquè s’ha apostat per propostes més trencadores i noms, en general, menys coneguts pel gran públic.

Trentena de propostes

El certamen ha arrencat a les sis de la tarda amb la presentació del certamen a càrrec de la vedet Glòria Serra a la platja de Sant Sebastià, que ha cantat cuplets catalans i versionat cançons de l’avantguarda dels anys 20.

Una de les propostes destacades d’aquesta primera jornada ha estat ‘Ramat Simfònic’, un recorregut itinerant entre l’Ermita de Sant Sebastià i la platja dels Balmins a càrrec de l'artista cíborg Moon Ribas i l'acròbata Quim Girón. Els participants han portat un altaveu penjat del coll a manera d’esquellot electrònic fent que el so de l’espectacle, obra de Joan Cot, hagi estat en constant moviment amb el caminar dels espectadors i la coreografia col·lectiva que els artistes han proposat.

La jornada ha comptat també amb recitals de poesia i espectacles de dansa. El colofó sran els quatre concerts de nit a La Fragata a càrrec de Marina Herlop, Da Souza, Renaldo & Clara i Triquell.

Per demà, el festival ofereix una àmplia varietat de propostes amb espectacles de dansa, humor, circ i teatre. A la nit, La Fragata acollirà els concerts de Mushkaa, Lildami i The Tyets.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local