Neoparc

La fundació escolta Josep Carol organitza un camp de treball a Cunit dedicat a la reconstrucció arqueològica

Amb aquesta proposta educativa es sensibilitza la població respecte al patrimoni i els elements de gran interès històric que cal protegir.

La fundació escolta Josep Carol organitza un camp de treball a Cunit dedicat a la reconstrucció arqueològica. Josep Carol

La fundació escolta Josep Carol organitza un camp de treball a Cunit dedicat a la reconstrucció arqueològica. Josep Carol

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Fundació Escolta Josep Carol organitza, juntament amb la Coordinadora d’Organitzadors de Camps de Treball de Catalunya (COCAT) i la Generalitat de Catalunya diversos camps de treball i un d’ells té lloc a la localitat de Cunit. Els camps de treball són espais de convivència i creixement personal, al llarg de 15 dies els i les joves treballen col·lectivament i per la comunitat. Amb aquesta proposta educativa es sensibilitza la població respecte al patrimoni i els elements de gran interès històric que cal protegir.

Es duen a terme tasques de contribució amb la comunitat local, ja sigui ajudant persones i col·lectius, fent tasques de protecció de la natura, sensibilització, intervencions en el patrimoni, festivals o tasques de tipus arqueològic (entre d’altres). Això es veu complementat amb formació sobre la temàtica del camp, relació amb la comunitat i adquisició d'uns valors de servei voluntari i de servei a la societat.

Un camp de treball suposa, d’una banda, promoure l’educació d’infants i joves en ciutadania responsable i en els valors propis de l’escoltisme laic català, a partir del compromís i el servei voluntari a la comunitat. D’altra, s’aposta per la rehabilitació d’un espai arquitectònic o natural, la recuperació de patrimoni cultural. 

En què consisteix el camp de treball

El projecte que es durà a terme és la reconstrucció d'una cabana habitacional anomenada “E30”. Les mesures aproximades de la mateixa són 6 metres de llarg, 3,5 d'ample i uns 3,50 metres d'alçada.

La tria d'aquesta estructura es deu a que és una de les millors documentades en aquest període a Catalunya, i tenint un jaciment coetani a Cunit, és un bon exemple d'habitatge rural al principi de l'edat mitjana.

L'objectiu del projecte és, a través de la construcció de la cabana i la posterior recreació històrica del mateix, divulgar i posar en valor la vida rural en el període històric.

Amb la present proposta de camp de treball, l’Ajuntament de Cunit es planteja continuar divulgant de forma didàctica diferents períodes de la història amb la finalitat de ser emprats com a eines d’aprenentatge que es podran oferir com a tallers o visites per a l’alumnat de primària i secundària i per al públic en general. És per això que la cabana s’ubicarà a la zona del “Neoparc” de Cunit, zona on ja hi ha una recreació d’elements del Neolític.

Per una altra vessant, els objectius de la part més social, on els joves procedents d'arreu de Catalunya puguin conèixer i descobrir els racons del nostre territori amb la convivència amb d'altres joves i veïns del municipi, treballant així la sensibilització dels joves amb tasques de voluntariat, comunitat i inclusió social.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local