El Museu de Maricel rep una escultura de la Fundació Stämpfli en el seu programa d’intercanvi d’obres. Museus de Sitges
Redacció |
Sitges
28-01-2024 22:30
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.
L’escultura Volume figé M N C 2/8, de Pol Bury, ha deixat provisionalment la Fundació Stämpfli per exposar-se al Museu de Maricel, en el marc del programa El visitant, que intercanvia peces de la Fundació amb els altres museus de Sitges. L’obra es podrà veure a la Sala del Gòtic, Renaixement i Barroc durant tot aquest 2024.
El visitant busca fomentar el diàleg entre obres d’estils i períodes diversos, amb l’objectiu de subratllar el seu contrast i, al mateix temps, aportar valor a la destacada col·lecció de la Fundació Stämpfli. En aquest sentit, l’escultura cinètica de Pol Bury conviu amb pintures de temàtica religiosa del segle XV, peces d’un conjunt escultòric del pessebre datades del XVI, vaixelles en Pisa decorada o un suport de braser de ferro forjat del s. XVII.
Volume figé M N C 2/8 és una escultura en format d’escala i en moviment helicoidal, fet per una petita placa de coure quadrada que disminueix de dimensions en cada instant. Pol Bury (1922 - 2005) va ser un artista cinètic, influït pel surrealisme dels seus primers anys i per l’obra de Calder. Va treballar amb l’energia, l’espai i el temps. El resultat van ser obres definides pel volum, l’abstracció, la geometria, el moviment i la lentitud, com la que forma part de la Fundació Stämpfli i que enguany es pot veure al Museu de Maricel.
Aquest és el tercer episodi del programa de moviment d’obres d’El visitant i és la primera vegada que una peça de la col·lecció de la Fundació Stämpfli entra a Maricel. El programa es va inaugurar el juny de 2022, amb el trasllat de la pintura Autoretrat amb gavardina (1963), de Peter Stämpfli, al Gran Saló del Museu del Cau Ferrat. L’any passat va ser l’escultura de fusta tallada i policromada Verge amb el Nen (s. XIII), de la Col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales del Museu de Maricel, que va exposar-se a la Sala 2 de la Fundació Stämpfli.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!