Fotografia

El FineArt Igualada fa un reconeixement al fotoperiodisme en la seva 12a edició

Fins al 17 de març la capital de l'Anoia acull més de quaranta exposicions d'una setantena de fotògrafs

El FineArt Igualada fa un reconeixement al fotoperiodisme en la seva 12a edició. ACN

El FineArt Igualada fa un reconeixement al fotoperiodisme en la seva 12a edició. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El festival FineArt Igualada celebra la seva 12a edició amb propostes que donen protagonisme a la fotografia social i documental. L'objectiu és "apropar al públic la realitat social i cultural que ens envolta d'una manera reflexiva", segons explica el seu director, Ramon Muntané. En concret, des d'aquest divendres i fins el 17 de març, els visitants podran veure una quarantena d'exposicions de setanta fotògrafs. Les mostres estan repartides per una quinzena d'espais expositius. Aquesta edició compta amb la participació de fotògrafs provinents d'arreu del món com són els alemanys Gunnar Knechtel i Karen Pullich o la italiana Myriam Meloni. Destaquen també les obres de grans fotoperiodistes, tant en mostres individuals com col·lectives.

El festival FineArt Igualada celebra des d'aquest 23 de febrer i fins el 17 de març la seva 12a edició i ho fa amb una aposta per les exposicions que donen protagonisme a la fotografia social i documental. En total, els visitants trobaran una quarantena d'exposicions en una quinzena d'espais expositius repartits per tota la ciutat. Una de les sales que s'estrena per primer cop és l'edifici de la MaCa, on s'instal·larà una càmera fosca. Com a novetat, enguany es farà un mercat de fotografia.

El director del festival, Ramon Muntané, ha dit que enguany han volgut donar un protagonisme especial al fotoperiodisme i ha avançat que s'hi podran trobar temàtiques de caire social "com el canvi climàtic o la immigració". Muntané ha dit que moltes de les imatges "no són agradables" però "són una crida i fan pensar". Destaca l'obra col·lectiva 'Creadores de Conciencia', una recopilació de fotografies de quaranta dels fotoperiodismes més reconeguts del moment i també 'Guerrer@s', una iniciativa de fotografia documental que mostra la complexa situació actual que afecta a tots els àmbits de la vida a través de la mirada de 67 fotògrafs.

El certamen també té un lloc pels fotògrafs locals i enguany s'hi podran veure les exposicions dels igualadins Maria Gregori i Marc Quintana. Gregori presenta l'exposició 'Atrapades?', que pretén provocar una reflexió sobre el comportament dels humans envers altres formes de vides com són les plantes. "Comparo la situació de les plantes amb els animals. Ara entenem perfectament que els animals no són feliços dins d'un zoo. I jo em pregunto, i les plantes? Ho són?", exposa Gregori. Totes les fotografies de la mostra estan fetes des de l'exterior d'un hivernacle. "Si les hagués fet des de dins serien fotografies més descriptives i de document. En, canvi, des de fora, hi ha l'element humà que és l'estructura en què estan encabides", detalla.

De la seva banda, Quintana és l'autor de l'exposició 'Entre gratacels i muntanyes', que es podrà veure al restaurant Somiatruites del barri del Rec. Quintana explica que va entrar al món de la fotografia l'any 2016 en un viatge al Japó. "Vaig agafar la càmera reflex per començar a capturar moments del viatge i, des de llavors, intento transmetre les emocions dels primers cops que visites un lloc", detalla Quintana. Aquest és el primer cop que exposa la seva obra i és una "gran oportunitat" per a ell fer-ho en el marc del festival FineArt.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local