Dia Internacional de la Dansa

La 7a edició del Dansòmetre torna a portar la dansa als carrers i al teatre Cal Bolet de Vilafranca

La programació d’aquesta setena edició començarà el dijous 25 amb les actuacions al carrer de les escoles de dansa locals

La 7a edició del Dansòmetre torna a portar la dansa als carrers i al teatre Cal Bolet de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

La 7a edició del Dansòmetre torna a portar la dansa als carrers i al teatre Cal Bolet de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

El Festival de Dansa de Vilafranca Dansòmetre reuneix el Dia de la Dansa al carrer per part de les escoles de dansa de Vilafranca i els espectacles professionals d’aquesta disciplina que se celebren a la vila al voltant del Dia Internacional de la Dansa, celebrat arreu del món el 29 d’abril de cada any.

La programació d’aquesta setena edició començarà el dijous 25 amb les actuacions al carrer de les escoles de dansa locals: Escola de dansa Assumpta Trens, Més Gimdans, escola de dansa i gimnàstica, escola de dansa CAS, associació Cascavells Vilafranca del Penedès, Escola Montagut i Golden Dance Lab.

En acabar, tindran lloc els actes de cloenda de dues companyies residents de l’espai de dansa de l’espai Jove La Nau de Vilafranca del Penedès, Cia. Sempre i Cia. Andròmina, que seran itinerants amb final a la plaça Jaume I.

La regidora de Cultura, Àngels Dalmau, destacava en la presentació del festival “la importància de crear sinergies entre diferents serveis de l’Ajuntament per treballar plegats impulsant disciplines artístiques com la dansa que són transversals generacionalment i generen benestar físic i mental”.

Quim Bigas, coreògraf convidat

El coreògraf convidat d’aquesta setena edició és l’artista Quim Bigas, que treballa dins dels camps de la coreografia i la dramatúrgia. Des del 2018, és professor associat en coreografia a Den Danske Scenekunstskolen a Copenhaguen. Entre el 2018 i el 2021 forma part del projecte de la UE Dancing Museums, en col·laboració amb la Fundació Miró i el Mercat de les Flors (Barcelona). Entre el 2018 i el 2020 forma part del projecte de la UE More Than This, en col·laboració amb la Universitat Carlos III (Madrid) i Mateo Feijóo-Naves Matadero (Madrid).

Bigas va portar l’espectacle “MOLAR” a Vilafranca l’any 2018 i és el director de l’espectacle “ERA”, el nou projecte de l’Esbart Rocasagna de Gelida. “ERA” es va gestar al llarg del curs 22-23 i ha estat guardonat amb el Premi Delfí Colomer.

A partir del procés participatiu generat amb les dansaires del cos de dansa de l’esbart, es proposa una mirada a la nostra pròpia terra, el Penedès, com a punt de partida.

Quim Bigas impartirà el divendres 26 d’abril al teatre Cal Bolet la conferència interactiva “L’Enviró d’ERA”, seguida d’un taller. Els participants del taller podran participar en l’espectacle “ERA”, obert al públic el dia 29.

Dissabte 27, a les 18h al Teatre Cal Bolet, hi haurà espai per la dansa familiar amb la companyia Las Dueñas del Balón i el seu primer espectacle familiar: “El Meu Monstre”,  que vol apropar la dansa contemporània als infants a través d'una història que destaca per la seva humanitat i que veurem a les 12h al teatre Cal Bolet. La regidora de Cultura comentava que és necessari “comunicar les moltes activitats culturals que es realitzen i en aquest cas, aplegar-les sota el paraigua d’un Festival com el Dansòmetre ajuda a que el públic les percebi més fàcilment”.

Diumenge 28 d’abril, a les 11.30h, a la plaça de la Sardana tindrà lloc la ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània, la colla sardanista Maragda (Associació de Veïns de Sant Julià) i la colla sardanista infantil els Bombaires de Santa Fe del Penedès i l’Escola de sardanes Visca! del Casal–La Principal.

Sol Picó i Marco Mezquida

Diumenge 28 a les 19h es podrà veure al teatre Cal Bolet l’espectacle “Cita a cegues”, de la ballarina i coreògrafa Sol Picó, un viatge musical amb sinestèsia de moviments i sons. Cadascun en el seu àmbit, per primer cop junts en un escenari: Sol Picó i Marco Mezquida.

Sol Picó ha estat guardonada, entre d’altres, amb el Premi Nacional de Dansa 2016 i Marco Mezquida és un dels talents consolidats de la música al nostre país, premiat en quatre ocasions consecutives com a Músic de l’any per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (2011, 2012, 2013 i 2015).

El Dia internacional de la Dansa, dilluns 29, a les 19h, es representarà la plaça de la Vila i de manera gratuïta l’espectacle “ERA” que va ser seleccionat per ser acompanyat pel Pla d’Impuls a la Dansa d’Arrel Tradicional Catalana promogut per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Fira Mediterrània. Espectacle guanyador del premi Delfí Colomé es presentarà, també, al Sismògraf d’Olot. El president de l’Esbart Rocasagna, Jordi Rosell, ha destacat “la recerca realitzada des del principi per aixecar aquest projecte i l’esforç de fusió entre disciplines que s’ha fet, en col·laboració amb el coreògraf Quim Bigas”.

Per a més informació i venda d’entrades: https://espectacles.vilafranca.cat/

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local