Sant Jordi 2024

El pregó de Sant Jordi de Sitges convida a viure la festivitat a través d’un cant a la paraula i la cultura en defensa de la pau

El pregoner, Andreu Bosch, ha repassat la importància del llenguatge humà en la resolució pacífica de conflictes

El pregó de Sant Jordi de Sitges convida a viure la festivitat a través d’un cant a la paraula i la cultura en defensa de la pau. Ajuntament de Sitges

El pregó de Sant Jordi de Sitges convida a viure la festivitat a través d’un cant a la paraula i la cultura en defensa de la pau. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Per tercer any consecutiu, el Pregó de Sant Jordi ha donat el tret de sortida oficial a la programació al voltant de la gran festa literària i de la cultura. El professor de llengua i literatura catalana, Andreu Bosch, ha estat enguany l’encarregat de pronunciar aquest dimarts el Pregó 2024 al pati de Miramar-Centre Cultural. El pregoner ha fet una defensa de la pau al món a través de la paraula i el diàleg, simbolitzats pel llibre, i també de la festa de Sant Jordi.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, també ha reivindicat la diada de Sant Jordi perquè “és una festa que uneix a tothom” i ha subratlla que “és important fomentar la lectura i el nostre compromís amb la cultura”. Aurora Carbonell ha refermat que la celebració de Sant Jordi “posa en valor també nostra llengua, el català, que és un element d’identificació i de cohesió social i, per això, cal usar-la”.

El regidor de Cultura, Albert Oliver-Rodés, ha recordat la importància de l’acte del Pregó de Sant Jordi “que ens permet donar major rellevància a la celebració d’aquesta festivitat amb un caire més institucional”. El titular de Cultura ha explicat que “Andreu Bosch és un clar exemple de compromís amb la llengua i la cultura catalana. És una persona molt vinculada a la cultura sitgetana, activista i defensor del medi ambient. En els darrers anys també és conductor del Club de lectura Santiago Rusiñol”.

El Pregoner, Andreu Bosch, ha repassat la importància del llenguatge humà en la resolució pacífica de conflictes. Al llarg del pregó ha establert el contrast entre guerra i diàleg, també ha explicat els efectes negatius de la guerra sobre la ciutadania i els efectes positius de la cultura i dels llibres en la civilització. Alhora Andreu Bosch ha destacat que Sant Jordi és, a més del Dia internacional del Llibre, una oportunitat per reivindicar la cultura i la pau en temps de guerra i ha remarcat que “des d’aquest racó de món, des de Sitges, amb Catalunya al cor, el bressol universal de la Festa del Llibre i la rosa, tenim un missatge per a la humanitat, un missatge fet de llibres i de roses, un missatge fet de paraules i de bons sentiments. Un missatge de pau en temps de guerra i que vol volar per tot el planeta Terra cap al futur, un futur d’esperança en què callaran les armes i parlaran els Poetes, en majúscula com escrivia Rusiñol”. Durant el seu parlament, Andreu Bosch ha desgranat altres qüestions, entre les quals, la rellevància de Santiago Rusiñol com a home de pau.   
 
Les autoritats i el Pregoner han engrescat tothom a viure al carrer la diada de Sant Jordi i, especialment, a passejar pel passeig de la Ribera el proper 23 d’abril. La programació d’actes al voltant de Sant Jordi va començar aquest diumenge passat i s’allargarà fins al 27 d’abril. A més de programar concerts, sardanes i la diada castellera de la Colla Jove, l’alumnat també celebrarà aquesta festivitat a les llars d’infants, les escoles i els instituts de la vila. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local