Amical de Buchenwald

Mohamed Rida Eddellah Ellebbari de l'institut Lluch i Rafecas guanya el Premi Marcel·lí Garriga de fotografia

El premi “Els camps de concentració, la mirada del jovent” s’inclou dins dels actes del Projecte Buchenwald, que any rera any cerca la mirada dels i les joves que visiten Buchenwald i altres camps de concentració

Mohamed Rida Eddellah Ellebbari de l'institut Lluch i Rafecas guanya el Premi Marcel·lí Garriga de fotografia. EIX

Mohamed Rida Eddellah Ellebbari de l'institut Lluch i Rafecas guanya el Premi Marcel·lí Garriga de fotografia. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Mohamed Rida Eddellah Ellebbari de l'institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú, amb el seu treball “L’alba empresonada”, ha estat el  guanyador del X Premi Marcel·lí Garriga de fotografia “Els camps de concentració, la mirada del jovent” , que cada any organitza l’Amical de Buchenwald, i que s’inclou dins dels actes del Projecte Buchenwald, que any rera any cerca la mirada dels i les joves que visiten Buchenwald i altres camps de concentració o altres espais de memòria de la deportació.

L’acte de lliurament ha tingut lloc  al Centre Cívic de Sant Joan de Vilanova, i a més del guanyador , familiars i públic han estat presents els membres del jurat del premi, la directora del Centre Cívic,  i Enric Garriga , president de l’Amical de Buchenwald.  Garriga ha ressaltat  la importància del Projecte Buchenwald, com a eina d’educació i sensibilització, per a recuperar la necessària memòria democràtica i sobre tot com a vehicle per a prevenir i lluitar contra el feixisme, i la ja llarga trajectòria d’aquest premi que enguany arriba a la seva desena edició

Per la seva banda, el guanyador  Mohamend Rida, ha agraït a l’Amical de Buchenwald el premi, i ha comentat l'emoció i la intensitat del seu viatge al Camp de Buchenwald i a Weimar, i l’aprenentatge  que aquesta activitat representa pel jovent a partir dels tallers que es fan allà i de la informació que reben sobre aquesta part de la història. 

L’acte ha servit també per posar cloenda a l’exposició sobre “El camp de concentració per dones de Ravensbrück” que aquestes darreres setmanes s’ha pogut visitar al Centre Cívic vilanoví.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local