Equipaments

Sitges reivindica l’Escorxador com a nou centre d’arts vives

El projecte de rehabilitació, amb un pressupost total d'1.050.000 euros, ha permès resoldre deficiències estructurals i dotar l'espai d'equipaments d'última generació

Sitges reivindica l’Escorxador com a nou centre d’arts vives. Ajuntament de Sitges

Sitges reivindica l’Escorxador com a nou centre d’arts vives. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

Després d'una profunda remodelació, l'Escorxador ha obert les seves portes avui a la ciutadania, convertint-se en el nou centre neuràlgic de les arts vives a Sitges. L'acte d'inauguració va comptar amb la presentació del cicle Imprescindible del Festival Terramar i un concert del grup Últim Cavall.

El projecte de rehabilitació, amb un pressupost total d'1.050.000 euros, ha permès resoldre deficiències estructurals i dotar l'espai d'equipaments d'última generació. La intervenció ha respectat l'essència de l'edifici original, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local, alhora que l'ha adaptat a les necessitats culturals actuals.

Amb una capacitat per a 200 persones, l'Escorxador s'ha convertit en un espai diàfan i polivalent que pot acollir una àmplia gamma d'activitats culturals: teatre, música, dansa, projeccions audiovisuals, conferències i molt més. La sala principal compta amb mobiliari mòbil, com ara grades retràctils, cadires apilables i un escenari desmuntable, que permeten configurar l'espai segons les necessitats de cada espectacle o acte.

A més de la sala principal, l'Escorxador disposa d'una sala tècnica completament equipada i una pèrgola exterior on es podran celebrar actes de petit format.

Un compromís amb la cultura

L'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha afirmat que la inauguració de l'Escorxador "és un pas important per enfortir l'oferta cultural de la vila i donar suport als creadors locals". "Aquest nou espai serà un punt de trobada per a artistes i públic, i contribuirà a dinamitzar la vida cultural de Sitges", ha afegit.

El regidor de Cultura, Albert Oliver-Rodés, ha explicat que l'Escorxador s'ha dotat d'un sistema de gestió de peticions en línia per tal que entitats, col·lectius, companyies i artistes puguin sol·licitar el seu ús. "Volem que l'Escorxador sigui un espai obert a la creativitat i al talent local", ha assenyalat.

Un projecte participatiu

La remodelació de l'Escorxador ha estat un projecte participatiu que ha comptat amb la implicació de la ciutadania des de les seves primeres fases. L'any 2020 es va dur a terme un procés de participació ciutadana per recollir les opinions sobre els usos dels diferents equipaments municipals, i l'Escorxador va ser majoritàriament designat com a espai cultural.

Un nou capítol per a un edifici emblemàtic

L'Escorxador, construït l'any 1899, ha tingut diversos usos al llarg de la seva història. Després de ser clausurat l'any 1979, l'edifici va quedar en desús fins ara, quan s'ha recuperat com a centre cultural de referència per a Sitges.

La inauguració de l'Escorxador marca l'inici d'una nova etapa per a aquest espai emblemàtic, que es convertirà en un punt de trobada per a la creació, la cultura i la ciutadania de Sitges.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local