Bé Cultural d'Interès Nacional

Sant Quintí de Mediona inicia els tràmits per embellir l'entorn de l'ermita-fortí de Sant Antoni

L'ermita-fortí de Sant Antoni és una construcció del segle XVII de la qual es conserven els murs perimetrals, però no la coberta

Sant Quintí de Mediona inicia els tràmits per embellir l'entorn de l'ermita-fortí de Sant Antoni. Ajt Sant Quintí de Medion

Sant Quintí de Mediona inicia els tràmits per embellir l'entorn de l'ermita-fortí de Sant Antoni. Ajt Sant Quintí de Medion

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona ha engegat els tràmits per redactar un projecte de millora de l'entorn de l'ermita-fortí de Sant Antoni, situada al costat del cementiri municipal. L'objectiu d'aquesta iniciativa és preservar i posar en valor aquest element patrimonial històric i singular, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.

La decisió de dur a terme aquesta actuació s'alinea amb les conclusions de l'Estudi històric de definició i valoració dels elements patrimonials de l'ermita-fortí de Sant Quintí, elaborat per la Diputació de Barcelona. Aquest estudi posa de manifest el valor històric i patrimonial d'aquest conjunt arquitectònic, així com la necessitat de millorar el seu entorn immediat.

"El nostre compromís és crear un espai més agradable i accessible per a tothom, i alhora millorar l'entorn del cementiri", ha explicat l'alcalde de Sant Quintí de Mediona, Bernat Catasús. "En els propers mesos, redactarem una memòria i un projecte d'obres detallats. El suport de la Diputació de Barcelona serà clau per a tirar endavant aquest projecte", ha afegit.

En aquest sentit, el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha reiterat el compromís de la institució per donar suport al municipi en el procés de dignificació de l'entorn de l'ermita-fortí. "Amb l'entrega d'aquest estudi històric, s'inicia un camí que ha de conduir a la millora de l'entorn d'aquest element patrimonial", ha afirmat Castells. "La Diputació es posa a disposició de l'Ajuntament per a continuar avançant en aquest projecte i buscar finançament per a la seva execució", ha conclòs.

Un patrimoni per descobrir

L'ermita-fortí de Sant Antoni és una construcció del segle XVII de la qual es conserven els murs perimetrals, però no la coberta. S'alça sobre el turó on també es troba el cementiri municipal, al sud del nucli urbà, i tanca el fossar pel costat nord. El seu origen es remunta a una capella erigida en agraïment per la fi de la plaga de llagosta de 1687. Més tard, durant la primera i segona Guerra Carlina, va ser utilitzada com a fortí militar. Aquesta última funció li va valer la declaració com a Bé Cultural d'Interès Nacional per decret de protecció de castells espanyols de 1949.

Amb la implementació del projecte de millora de l'entorn, l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona pretén posar en valor aquest singular element del seu patrimoni històric i convertir-lo en un espai més accessible i atractiu per a residents i visitants.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local