Literatura

Teresa Costa-Gramunt s’endinsa en la part fosca de les persones

Una obra ben original en la qual hi trobem reflexions com aquesta: «Com fer callar la consciència?

Coberta de 'Cambres fosques', de l’escriptora Teresa Costa-Gramunt . Eix

Coberta de 'Cambres fosques', de l’escriptora Teresa Costa-Gramunt . Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Editorial Trípode acaba de publicar Cambres fosques (reflexions sobre el mal), de l’escriptora Teresa Costa-Gramunt (Barcelona, 1951).

A Cambres fosques l’autora combina reflexions filosòfiques sobre el mal amb relats que il·lustren aquestes idees: una forma de veure-les en la seva dimensió més pròxima i reconeixible. Els protagonistes d’aquests relats encarnen els instints més foscos i els dimonis interiors de les persones. La temàtica central gira al voltant de la consciència i la percepció del mal, seguint la línia de pensament de la filòsofa Hannah Arendt. On el mal pot ser comès per persones ordinàries que accepten les normes del sistema sense reflexionar sobre les conseqüències morals dels seus actes.

Cambres fosques (reflexions sobre el mal) és una obra ben original en la qual hi trobem reflexions com aquesta: «Com fer callar la consciència? I si no se’n té, de consciència? Cal creure que tenim consciència, una altra cosa és percebre-la. En el mateix camí que Hannah Arendt, el filòsof Bernat Sichère ha alertat de la progressiva pèrdua de la nostra sensibilitat per percebre el mal». Sens dubte fa pensar.

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local