Arqueologia

Una llàntia romana d'entre el 150 dC i principis del segle III dC, una de les troballes del camp de treball de Darró

La vuitena edició d'aquesta activitat s'ha pogut realitzar gràcies a l'aportació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Una llàntia romana d'entre el 150 dC i principis del segle III dC, una de les troballes del camp de treball de Darró . Ajuntament de Vilanova

Una llàntia romana d'entre el 150 dC i principis del segle III dC, una de les troballes del camp de treball de Darró . Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un any més la vil·la romana de Darró ha acollit una nova edició del camp de treball d'arqueologia, que s'ha dut a terme entre el 19 i el 30 d'agost. En aquesta ocasió ha estat l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú qui s'ha fet càrrec d'aquesta activitat. Fins ara era la Diputació de Barcelona qui, a través de la línia de subvenció “Recerca històrico-arqueològica”, tirava endavant aquest camp de treball, que es realitza des del 2015.

Aquesta subvenció té per objectiu realitzar una supervisió tècnica especialitzada sobre el terreny per part de l'arqueòleg Joan Garcia Targa, qui enguany també s'ha encarregat de dirigir-ne l'excavació, la qual es realitza dins de la parcel·la municipal que forma part del conjunt de Darró (segle I aC – segle V dC).

L'objectiu dels treballs arqueològics que es porten a terme durant aquestes dos setmanes és ampliar el coneixement sobre l'espai XVI de la pars urbana (residencia) de la vil·la romana de Darró. Des de la primera temporada l'any 2015 fins l'actualitat s'han pogut documentar un seguit de paviments, nivells de terra, elements arquitectònics i constructius reaprofitats a banda de milers de fragments de ceràmica, ossos, ferro, bronze, vidre, etc., corresponents a un espai domèstic durant el segle IV després de Crist. Una de les troballes curioses que s'ha realitzat enguany ha estat el d'una llàntia romana datada entre el 150 dC i principis dels segle III dC.

En total han estat 18 persones les que han participat en aquesta vuitena edició del camp de treball, superant el número d'integrants de les edicions anteriors. La majoria són persones que ja han participat amb anterioritat en aquesta experiència. Moltes d'elles són estudiants, tot i que també hi participa gent jubilada vinculada al món de l'arqueologia. O gent sense cap mena d'experiència en l'arqueologia però que vol conèixer aquest món.  Justament aquest és un camp de treball on no es demana una experiència com a requisit.

Al llarg d'aquests 10 dies s'han portat a terme pràctiques d'excavació, dibuix i classificació de materials arqueològics. I en finalitzar, els integrants del camp de treball rebran un diploma acreditatiu.

Coincidint amb la realització del camp de treball, s'han celebrat dues jornades de portes obertes, el divendres 23 i el divendres 30 d'agost, amb una participació d'una vintena de persones cada dia.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local