Nacho Vigalondo. ACN
Redacció |
Sitges
05-09-2024 17:54
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.
El Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya – Sitges 2024 ha anunciat les noves incorporacions a la Secció Oficial Fantàstic a Competició. La programació suma directors com Nacho Vigalondo, que hi presentarà el seu últim treball, ‘Forever’. També hi serà present Galder Gaztelu-Urrutia amb ‘Rich Flu’, un film amb el que buscarà revalidar distinció després d’aconseguir el guardó a millor pel·lícula al 2020 per ‘El Hoyo’. Completen els nous noms ‘Luna’, d'Alfonso Cortés-Cavanillas; i ‘Bodegón con fantasmas’, d'Enrique Buleo. A la secció Noves Visions s’hi suma Marc Recha, que hi presentarà el seu desè llargmetratge, ‘Centaures de la nit’, rodat majoritàriament amb actors invidents; i Miguel Llansó, amb ‘Infinite Summer’.
A la secció Panorama hi haurà una coproducció hispanomexicana filmada a Jalisco. Dirigida per Adrián Araujo, ‘Estela’ és la història d'una parella que decideix mudar-se a una mansió davant d'un llac, a la recerca d'una tranquil·litat que els permeti convertir-se en pares. La seva obsessió acaba per atreure al fantasma d'una nena que busca una mare. A més d'’Estela’, també tindrem a Panorama ‘Historias de Halloween’, l'últim treball de Kiko Prada.
A Anima’t també s’hi afegeix una altra coproducció, en la qual participen Espanya, l'Argentina, el Perú, el Brasil, l'Equador i Colòmbia. Es tracta de ‘Dalia y el libro rojo’, de David Bisbano, una cinta d'animació fantàstica en la qual Dalia es convertirà en part del llibre que estava escrivint el seu pare mort, enfrontant-se cara a cara amb els personatges que havia creat.
Al juliol ja es va avançar que Sitges dedicaria una retrospectiva a la figura de León Klimovsky i que es recuperaria algun clàssic de culte del gran Jesús Franco. En el primer cas, ja es van anunciar les projeccions de ‘Dr. Jekyll y el hombre lobo’ i ‘Último deseo’, a les quals s’hi sumen dues de les grans pel·lícules de vampirs que va realitzar el director nascut a l'Argentina però que va realitzar la major part de la seva obra a Espanya: ‘El extraño amor de los vampiros’ i ‘La saga de los Drácula’. També s’hi sumen pel·lícules en la línia del ‘leitmotiv’ firaire i circense d'enguany: ‘Balada triste de trompeta’, d'Álex de la Iglesia; així com ‘Las vampiras’, ‘Drácula contra Frankenstein’ (4K) i ‘El conde Drácula’, obres de culte de Jesús Franco.
Curtmetratges
Als llargmetratges anunciats, se’ls hi ha d’afegir un grapat de curtmetratges que es podran veure a les diferents seccions del certamen sitgetà. A Secció Oficial, es projectaran ‘Imago’, de Rafa Dengrá, Malet de Roger Danès i Alfred Pérez Fargas i Triangle de Joseph Díaz. Com a sessions especials, comptarem amb la presència de ‘Los comensales’ de Mj Fuentes, ‘The Merchant’ de Gabriel Campoy i Guillem Lafoz i ‘Tengo que acabar el puto TFM’ d’Estíbaliz Burgaleta i Andrea Casaseca. La sección Anima’t - Curts comptarà amb un total de quatre produccions espanyoles: ‘The Hunt’ de Diogo Costa, ‘Crimson Harbor’ de Victor Bonafonte, ‘When It Comes (It Will Have Your Eyes)’ d’Izibene Oñederra i ‘La valla’ de Sam Orti. Per últim, destacar també la presència del curtmetratge hispano-andorrà ‘El mal donat’, d’Hector Mas i Alfons Casal, que participarà a la secció Noves Visions – Curts.
Cinema espanyol a Brigadoon
A la secció Brigadoon, Sitges comptarà amb una selecció que opta al Premi Brigadoon Paul Naschy. Es tracta d’’El Cristo de la Calavera’ de Chus Lara, ‘Voyager’ de Pablo Pagán, ‘The Harvest’, de David Barrera i ‘Manuel Carballo i Céntrico’, de Luso Martínez.
Pel que fa als llargmetratges, destaca ‘La tumba de la isla maldita’ (1973), de Julio Salvador i Ray Danton, que es projectarà com a sessió homenatge a Teresa Gimpera. També estaran presents els documentals, començant per ‘José Lifante’, una aventura en el cine, que dirigeix David García Sariñena. Un altre documental que es projectarà serà ‘Este será el último. Naxo Fiol y su camarita’ de Carlos J. Lafuente Cerdán i Xavier Gullaumes que estarà en una sessió acompanyada del curtmetratge ‘El fantasma de la mediocridad’ de Naxo Fiol. Per últim, en una sessió organitzada per CineAsia podrà veure’s ‘Los albores’ del Kaiju Eiga de Jonathan Bellés.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!