Exposicions

La temporada d’arts visuals de Vilafranca programa 8 projectes que combinen el contemporani i la divulgació

La programació s’enceta amb una producció de la Direcció General de Memòria Democràtica que porta per títol On són? 85 anys d’exhumacions de fosses comunes de la guerra civil a Catalunya

La temporada d’arts visuals de Vilafranca programa 8 projectes que combinen el contemporani i la divulgació. Ajuntament de Vilafranca

La temporada d’arts visuals de Vilafranca programa 8 projectes que combinen el contemporani i la divulgació. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest mes de setembre engega la nova temporada d’arts visuals de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, que entre el 20 de setembre i el 25 de gener de l’any vinent acostarà un total de 8 projectes expositius a les diferents sales municipals.

La programació s’enceta amb una producció de la Direcció General de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya que porta per títol On són? 85 anys d’exhumacions de fosses comunes de la guerra civil a Catalunya. Aquesta és una mostra itinerant, pensada per donar a conèixer a la ciutadania quins són els treballs que s’estan fent en l’actualitat respecte a les fosses comunes al nostre país, i alhora és un reconeixement a les persones que tenen familiars no localitzats. L’exposició s’inaugura aquest divendres 20 de setembre, a les 19h, i es podrà visitar a la Capella de Sant Joan fins al 6 d’octubre.

Gairebé simultàniament es podrà veure a la Sala dels Trinitaris l’exposició Jardí sense imatge de l’escultor i professor Manuel Aramendia, un projecte plàstic que parteix de l’observació cromàtica de la natura i de qui l’artista n’extreu el que ell anomena acords cromàtics per a fer-ne, tot seguint, una pauta geomètrica, composicions seqüencials numèriques que es plasmen, per exemple, en l’estudi d’una rosella, en la diferenciació dels tons vermells de la for: salmó, carmí, bordeus més el verd fosc i el negre. L’exposició s’instal·la a la Sala dels Trinitaris del 27 de setembre al 3 de novembre.

A l’octubre, la Capella de Sant Joan acollirà el treball audiovisual dels realitzadors Xavier Bayer i Pep Puig, Pastors i ramats: un món que se’n va, on ens mostren de manera sintètica el nostre passat ramader -la transhumància- i la riquesa i complexitat d’un ramat.

També al més d’octubre, el dissabte 19,  tindrà lloc per novè any consecutiu La Gran Festa del Dibuix (Big Draw), un seguit de tallers gratuïts de dibuix i il·lustració on hi participen col·lectius de la nostra ciutat vinculats al món del dibuix.

Al novembre, la Sala dPAS de l’Escorxador, un espai destinat a mostrar els treballs de creadors amateurs o bé emergents de la comarca, rebrà el treball pictòric de Gerard Piñero i Viñas, Hi ha llum entre el rugit de les flors. A la Capella de Sant Joan s’hi podrà visitar l’exposició commemorativa dels 50 anys de la Unió de Pagesos amb una exposició que porta per títol Visca la terra!.

Des de mitjans de novembre i fins a principis de gener de 2025 s’han programat dos projectes de dos artistes de llarga i reconeguda trajectòria artística, la sud africana resident a Barcelona Anet Duncan i el barceloní Mario Pasqualotto. Anet Duncan presentarà a al Sala dels Trinitaris els seu treball Equilibri, un conjunt de paisatges creats amb tinta xina. Per la seva banda, Mario Pasqualotto convertirà la Capella de Sant Joan en una reminiscència de la Capella Scrovegni de la ciutat de Pàdua pintada per Guiotto. Amb el títol G8/750 Estels. La volta celeste, blaus ultramarins i una instal·lació lumínica a l’absis de la Capella de Sant Joan seran els protagonistes de la darrera exposició de l’any en aquest espai.

Servei de mediació artística

El servei de cultura continuarà oferint el seu servei de mediació artística en art contemporani, als projectes Jardí sense imatge i Equilibri, amb l’objectiu d’apropar l’art contemporani a la ciutadania amb projectes educatius adreçats a tots els centres educatius de la vila i també amb visites específiques a grups i col·lectius. La mediació artística és essencial per facilitar i acompanyar el diàleg amb l’art contemporani i la creació, donar confiança i autonomia davant l’obra d’art, estimular l’expressió i la creativitat pròpies i sensibilitzar la ciutadania sobre el valor i la importància de la cultura i les arts.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local