L’Ateneu d’Igualada s’omple per homenatjar Pau Llacuna i el Cau Caresmar-Salvà, guanyadors dels Premis al Compromís Cultural. Òmnium
Redacció |
Igualada
16-09-2024 16:00
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El passat divendres 13 de setembre el teatre de l’Ateneu d’Igualada va acollir l’acte d’entrega dels Premis al Compromís Cultural d’Òmnium Anoia, uns guardons que des de fa vint anys reconeixen les persones i col·lectius de la comarca que han treballat per la defensa de la llengua i la cultura catalanes. Va ser un acte emotiu amb una altíssima participació que va comptar amb la presència de representants de la societat civil igualadina, nombroses autoritats de la ciutat i del president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich.
El primer guardó de la nit va ser el Premi Compromís a la categoria col·lectiva; van recollir el premi els joves de l’Agrupament escolta Jaume Caresmar i Ma. Antònia Salvà, que van agrair la tasca feta pels seus predecessors. Es tracta d’una entitat amb més de setanta anys d’història que ha format en els valors de l’escoltisme i de la cultura catalana diverses generacions d’igualadins i igualadines. Tot seguit va recollir el guardó a la categoria individual l’activista cultural Pau Llacuna, que va reivindicar l’esperit creatiu dels gestors culturals i va fer una defensa de la cultura i del seu paper clau a la societat.
En el seu parlament de cloenda, el president d’Òmnium Xavier Antich va tenir un recordatori per als milers de joves d’aquest país que fan tasques de voluntariat, i va posar l’èmfasi en el compromís cultural com un valor fonamental de la construcció de la nació. També van intervenir el president d’Òmnium Anoia, Pere Joan Vinós, i la vicepresidenta Ingrid March, en un acte presentat pel periodista igualadí Jordi Còdol. La cerimònia va comptar també amb dues peces musicals a càrrec de la coral juvenil Xalest i amb l’actuació del cantautor valencià Pau Alabajos, que va interpretar diverses peces del poeta Vincent Andrés Estellés, amb motiu del centenari del seu naixement.
Més de setanta persones al Sopar Estellés
En acabar la cerimònia dels Premis Compromís i després de brindar amb cava a l’entrada de l’Ateneu amb tots els assistents, es va iniciar el tercer sopar Estellés al Jardí Prohibit, una experiència gastronòmica i musical que va permetre als més de setanta assistents fer un viatge per la poesia de Vicent Andrés Estellés i per la gastronomia del País Valencià. Pau Alabajos va combinar cançons i lectura de poemes, amb la participació dels propis comensals.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!