Diputació

Sant Sadurní comença a elaborar el mapa de patrimoni cultural

Fins a l'agost de 2025 un tècnic serà per Sant Sadurní per recollir, de manera exhaustiva, dades sobre el patrimoni cultural i natural del municipi i fer-ne la valoració

Antigues escoles públiques de Sant Sadurní d'Anoia. EIX

Antigues escoles públiques de Sant Sadurní d'Anoia. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

Aquest mes de setembre la Diputació de Barcelona ha començat a elaborar el mapa de patrimoni de Sant Sadurní d'Anoia, que recollirà de forma exhaustiva dades sobre el patrimoni cultural i natural del municipi i fer-ne la valoració, unificar la informació i garantir-ne l'accés públic, a banda de convertir-se en una valuosa eina de treball per l'Ajuntament, que va sol·licitar aquest recurs des de la regidoria d'Arxiu i Parimoni.

Des d'aquest mes de setembre i fins a l'agost de 2025 un tècnic de l'empresa Tríade Serveis Culturals voltarà pel municipi per dur a terme la tasca de recollir dades i fotografies dels elements.

L’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona elabora, des de fa més de 20 anys, els Mapes de Patrimoni Cultural dels municipis de la província de Barcelona que ho sol·liciten.

Els mapes de Patrimoni Cultural

Els Mapes de Patrimoni Cultural tenen l’objectiu de recollir, de manera exhaustiva, dades sobre el patrimoni cultural i natural d’un municipi i fer-ne la valoració. D’aquesta manera, constitueixen una eina de coneixement global del patrimoni local que unifica la informació i en garanteix l’accés públic. Per als ajuntaments són un valuós recurs per a la gestió, protecció i conservació del patrimoni; per a poder dissenyar accions de difusió a la ciutadania; per a la presa de decisions sobre el planejament urbanístic; i per al disseny de rutes didàctiques i turístiques i planificar la senyalització dels elements, entre d’altres.

Estan formats per un conjunt de fitxes que recullen diverses dades i fotografies de cadascun dels elements patrimonials inventariats (de patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural), i d’una memòria. La consulta pública es fa a través de la web de Diputació de Barcelona

Durant aquest 2024 vuit municipis de la província de Barcelona han començat els treballs dels Mapes de Patrimoni Cultural. Aquests nous Mapes se sumaran als 222 que ja hi ha disponibles al web dels Mapes (un 70% de poblacions de la província de Barcelona), amb més de 53.000 elements inventariats en fitxes que contenen més de 20 camps amb informació diversa sobre cada element.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local