Museus de Sitges

El Prado, la Thyssen, el Picasso i el MNAC llueixen obres del Cau Ferrat

Pintures de Rusiñol, Casas, Picasso, Utrillo i Pichot participen en exposicions temporals de primer nivell

El Prado, la Thyssen, el Picasso i el MNAC llueixen obres del Cau Ferrat. Museus de Sitges

El Prado, la Thyssen, el Picasso i el MNAC llueixen obres del Cau Ferrat. Museus de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

Quatre dels principals museus de l’Estat mostren aquests mesos obres del Cau Ferrat en exposicions temporals. Es tracta del Museu del Prado –en exposició que tot just ha finalitzat–, el Museu Carmen Thyssen de Màlaga –en exposició que s’inaugura la setmana vinent– i el Museu Picasso de Barcelona, a partir del 21 de novembre. El MNAC també va incorporar dues obres del Cau en una exposició que va culminar fa poques setmanes.

El Museu Carmen Thyssen de Màlaga inaugura la setmana vinent l’exposició Desnudos. Cuerpos normatives e insurrectos en el arte español (1870 - 1970), que presenta noranta obres que conformen un relat subjectiu que convida a recórrer cent anys de nusos en l’art espanyol. Entre les noranta obres seleccionades hi ha Nu femení (1891-92), de Santiago Rusiñol, i Nu amb guitarra (1894), de Ramon Casas, totes dues del Museu del Cau Ferrat. Aquestes dues pintures comparteixen espai amb peces de Joaquín Sorolla, Mariano Fortuny, Teresa Condeminas, Maruja Mallo, Pablo Picasso, Julio González, Salvador Dalí, Joan Miró, Eduardo Chillida, Antonio Saura i Menchu Gal, entre d’altres.

El Museu Picasso de Barcelona inaugurarà el mes de novembre l’exposició De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans 1889 - 1914, que presentarà set pintures del Cau Ferrat. Es tracta de cinc olis de Santiago Rusiñol: Llegint. Retrat d’Enric Clarasó (1890), Cementiri de Montmartre (1891), Retrat del pintor Ricard Planells (c.1893), La morfina (1894) i Retrat de l’escultor Carles Mani (1895); un de Miquel Utrillo: Retrat de Suzanne Valadon (1891); i un altre de Ramon Pichot: Bulevard de París (1898-1901).

Paral·lelament, aquesta setmana tornen a Sitges cinc obres també del Museu del Cau Ferrat, que s’han vist aquests darrers mesos a l’exposició Arte y transformciones sociales en España (1895 - 1910), al Museu del Prado. Es tracta de tres obres de Santiago Rusiñol: La casa de préstecs (1889), Ramon Canudas malalt convalescent (1892) i Retrat dels anarquistes del procés de Montjuïc (1897); una de Picasso, Fauna de taberna (1900-01) i una de Ramon Pichot, Un enterrament (1897).

Fins el passat 1 de setembre, altres dues obres del Cau Ferrat han estat al Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb motiu de l’exposició dedicada a Suzanne Valadon: Retrat de Suzanne Valadon (1891) i Vista de l’absis de Notre Dame de París, sota la neu (1895), totes dues de Miquel Utrillo.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local