Festival de cinema de Sitges

La sèrie 'El mal invisible' narra la història “d’un assassí que es comporta com un virus” durant el confinament

Arriba a Sitges la història creada per Lluís Arcarazo sobre una persona que mata sensesostre a Barcelona

La sèrie 'El mal invisible' narra la història “d’un assassí que es comporta com un virus” durant el confinament. ACN

La sèrie 'El mal invisible' narra la història “d’un assassí que es comporta com un virus” durant el confinament. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La sèrie 'El mal invisible', una coproducció de The Mediapro Studio i 3Cat, protagonitzada per David Verdaguer i Ángela Cervantes s’estrena aquest dilluns al Festival de Cinema de Sitges. Es tracta d'un thriller, dirigit per Marta Pahissa, de vuit episodis ambientats a la Barcelona del confinament arran de la pandèmia de la covid-19, que narra la investigació per trobar un assassí en sèrie de persones sense sostre. En una entrevista amb l’ACN, el creador d’’El mal invisible’, Lluís Arcarazo, afirma que narra la història “d’un assassí que es comporta com un virus”. El festival projecta aquesta tarda ‘Estat d’alamar’ i ‘L’home invisible’, els dos primers capítols de la sèrie a la secció serial Sitges.

La sèrie es basa en una història real i en l’època del confinament. Arcarazo recorda que tothom va patir la pandèmia i va estar confinat. I va ser un dia tornant a casa de comprar que va pensar en escriure alguna cosa sobre aquesta situació. En paral·lel, afegeix, van sortir notícies “molt inquietats sobre agressions i assassinats que havien patit persones sense sostre”.

El guionista detalla que a partir de la situació “d’una Barcelona fantasmal i inèdita” i d’una persona “que es comportava com un virus” va sorgir “la primera espurna” de narrar aquesta història sobre un assassí en sèrie en temps de pandèmia.

Arcarazo afirma que la història és un thriller basat en fets reals. “Ens hem agafat molt a les circumstàncies que van envoltar els crims que inspiren el cas amb els quatre assassinats que hi va haver i la investigació dels Mossos d’Esquadra”. Tot la resta, detalla, és inventat i ficcionat. El guionista explica que explora la idea que la pandèmia va despullar la societat i va deixa les persones “amb els seus conflictes essencials”.

La directora, Marta Pahissa, apunta que es van inspirar molt en cineastes com David Fincher i Michael Mann i cintes com ‘Seven’ o ‘Zodiac’. “Al final tenim una Barcelona com la que hem retratat, una Barcelona pandèmica, trista, diferent amb tot tancat”. Això, afegeix Pahissa, els ha apropat al ‘noir’ nòrdic i series com ‘The killing’.

Arcarazo ha posat en valor que hagin tirat endavant una sèrie que reflecteix una època com la del confirmant i la pandèmia. “Hi ha una certa por a reflectir una cosa que va afectar a tot el món, tothom es va haver de confinar i això és un punt molt valent al fer la sèrie”.

Arcarazo assenyala que quan un escriu un guió intenta posar-se al cap dels personatges i donar-los-hi un punt de comprensió. En aquest cas, explica, les motivacions i el rerefons de l’assassí no era la part que més els interessava. “El tema de fons de la sèrie és el contagi, la covid es podia contagiar, però la maldat també es pot contagiar i en aquest cas podia sortir un imitador d’un assassí en sèrie”. David Verdaguer afegeix en aquesta línia que “la bondat s’encomana, però també la maldat”.

El rodatge s'ha fet en diferents localitzacions de la capital catalana. L'elenc inclou David Verdaguer, Ángela Cervantes, Àlex Brendemühl, Melina Matthews, Roger Guitart i Victòria Kantch.

Actors

David Verdaguer es posa en la pell d’un mosso que investiga els assassinats. En declaracions a l’ACN, explica que el pitjor enemic del seu personatge és ell mateix i viu una etapa complicada amb problemes a casa. “És un imbècil i no té eines socials”, apunta.

Verdaguer assenyala que el personatge que interpreta Ángela Cervantes es refugia a la feina per evitar viure la seva vida i confrontar els problemes. Cervantes declara que al seu personatge li arriben els conflictes quan ja comença la sèrie.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local