Cinema del Vi i el Cava

L’estrena de ‘Polvo serán’, de Carlos Marqués-Marcet, serà el film inaugural del Most 2024

L’elaborador argentí Matías Michelini i el productor de cinema Tono Folguera, Premis Honorífics d’enguany

El cineasta Carlos Marques-Marcet a Valladolid . ACN

El cineasta Carlos Marques-Marcet a Valladolid . ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

El Most – Festival Internacional de Cinema del Vi donarà el tret de sortida a la 13a edició amb l’estrena a Catalunya de ‘Polvo serán’, de Carlos Marquès-Marcet. Serà el dijous 7 de novembre amb una gala al cinema Kubrick de Vilafranca del Penedès on assistirà el mateix cineasta, poques setmanes després d’haver guanyat l’Espiga de Plata al festival Seminci de Valladolid. Altres noms destacats del Most d’enguany són l’elaborador de vi argentí Matías Michelini i el productor de cinema Tono Folguera, que rebran els Premis Honorifics. El festival s’allargarà fins el 17 de novembre amb 46 sessions de cinema i 55 activitats a vuit municipis penedesencs. El Most clourà amb la projecció de la comèdia francesa ‘Por todo lo alto’, d’Emmanuel Courcol.

La direcció ha destacat aquest dimarts en roda de premsa el “doble repte” que suposa la coincidència de la inauguració del Most amb l’estrena del nou VINSEUM, una de les seus principals del festival i coorganitzadors del certamen juntament amb Cineclub Vilafranca. El codirector Xavier Fornos confia que la inauguració i el festival s’alimentaran mútiament: “Tots són públics que es poden creuar i que ens interessa que ens coneguin”.

La ‘premiere’ catalana de ‘Polvo serán’, protagonitzada per Ángela Molina, marcarà enguany una Secció Gran Reserva que la direcció del Most celebra com a “oportunitat exclusiva de descobrir grans títols de ressò internacional, avalats pels millors festivals”. A part del film de Marqués-Marcet, el Most també portarà a Vilafranca el musical ‘Emilia Pérez’, de Jacques Audiard; ‘Parthenope’, de Paolo Sorrentino; ‘La mitad de Ana’, opera prima de Marta Nieto; ‘El Jockey’, de Luis Ortega; i ‘Salvajes’, de Claude Barras.

Aquests seran els títols més mediàtics, al costat d’una àmplia selecció de films directament relacionats amb el món vinícola, articulats a través de la Secció Collita. Al llarg dels deu dies de festival es podran veure 46 treballs procedents d’una desena de països. Entre les temàtiques recollides a les diferents pel·lícules, hi ha la producció de vi en zones de conflicte armat, l’interès dels joves per elaborar vins amb mínima internveció, l’emergència climàtica o bé històries de superació, com un documental sobre Carlos Esteva, fundador de Can Ràfols dels Caus.

Pel que fa a la secció de curtmetratges Brot, els directors del Most han ressaltat en roda de premsa l’allau de propostes interessades en participar, amb un total de 400 títols rebuts. Finalment, se n’han seleccionat 21, “de manera que es podrà veure el millor, del millor del millor”, ha garantit el codirector Jaume Felipe, responsable de Cineclub Vilafranca. Entre els curtmetratges seleccionats, hi ha nombroses obres cinesastes emergents però també de noms consolidats, com Neus Ballús.

Tono Falguera i Matías Michelini, Honorífics

Pel que fa als premis Honorífics, aquest 2024 seran per al productor Tono Falguera i l’elaborador Matías Michelini. Fornos ha definit el primer com el “productor per excel·lència” de la filmografia catalana, ja que la seva signatura està marcant l’èxit de ‘Polvo serán’ però també ha triomfat amb títols com ‘Alcarràs’, ‘Suro, ‘El mestre que va prometre el mar’, ’10.000 km’. Folguera rebrà el guardó a la gala inaugural del 7 de novembre.

En el cas de Michelini, serà homenatjat a la gala de cloenda, el dia 17, coincidint amb l’entrega de premis i la sessió dedicada a Mendoza, regió convidada d’enguany. La direcció ressalta que l’enòleg argentí és responsable d’un dels cellers a l’avantguarda dels vins de tot el continent llatinoamericà. Durant la gala es projectarà el documental ‘El camino de la uva. Los Michelini’ (Argentina, 2024) i hi intervindran representants del Fondo Vitivinícola de Mendoza.

Mig centenar d’activitats a vuit municipis

Les projeccions del Most, com és habitual, es combinen amb activitats a diferents municipis penedesencs. A part de Vilafranca, la programació s’estén a Sant Sadurní d’Anoia, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Olèrdola i Avinyonet del Penedès.

En aquesta edició hi ha previstes 55 activitats al llarg dels deu dies,. L’organització ressalta especialment cinc tastos singulars que giraran entorn xampanys francesos que marquen tendència actualment, recuperació de varietats oblidades, vins argentins i vins xinesos.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local