Fet Casteller

Un estudi impulsat per la URV proposa premiar els castells descarregats i reduir la durada del Concurs de Tarragona

El treball també planteja reconèixer la colla que faci més varietat de gamma i equiparar els castells per dificultat

Un estudi impulsat per la URV proposa premiar els castells descarregats i reduir la durada del Concurs de Tarragona. ACN

Un estudi impulsat per la URV proposa premiar els castells descarregats i reduir la durada del Concurs de Tarragona. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

Un informe impulsat per la Càtedra URV per a l’estudi del Fet Casteller proposa premiar els castells descarregats i reduir la durada del Concurs de Tarragona com a iniciatives per reformular el certamen. El treball també proposa equiparar castells en dificultat, un sistema de prevenda telemàtica d’entrades i reconèixer la colla que descarregui tots els castells o que faci més varietat de gamma. Segons aquesta proposta, el concurs no es podria guanyar sense descarregar almenys un castell. L’informe s’ha presentat aquest dimecres en un acte públic al campus Catalunya de la URV, a Tarragona. Els seus responsables han subratllat que “no és una esmena a la totalitat” del concurs, sinó un seguit d’orientacions “factibles i de fàcil consens”.

Els autors del treball esperen que “l’organització del concurs analitzi amb deteniment el treball i que aquest pugui ser d’utilitat”. De fet, està previst que els autors lliurin el document a l’Ajuntament de Tarragona, organitzador del Concurs i responsable de totes les decisions que es puguin prendre en relació amb el certamen.

Així, segons la proposta presentada avui es podrien establir cinc categories de castells dividides cadascuna en tres grups, dificultat baixa, mitjana o alta. A cada grup de cada categoria se li assignen uns punts (entre 1 i 25), que acaben donant una xifra final de l’actuació. Als castells de cada categoria, doncs, se’ls equipara en punts. Els autors fan també una proposta d’on caldria posar cada castell, per bé que la decisió correspon als organitzadors del concurs.

Una altra proposta que recull el treball és la celebració d’una gran festa l’any següent del concurs per reconèixer tots els mèrits aconseguits, com poden ser les colles que ho hagin descarregat tot, la colla amb més gamma o el castell inèdit, entre d’altres. Finalment, els autors consideren que el Concurs de Castells hauria d’optar a ser reconegut com a Festa Tradicional d’Interès Nacional.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local