Institut Manuel de Cabanyes

Vilanova i la Geltrú, escollida pel Teatre Lliure per a un innovador projecte de mediació artística

Aquesta iniciativa busca apropar les arts escèniques a la ciutadania, promovent la participació cultural i el treball col·laboratiu amb equipaments locals

Vilanova i la Geltrú, escollida pel Teatre Lliure per a un innovador projecte de mediació artística. Ajuntament de Vilanova

Vilanova i la Geltrú, escollida pel Teatre Lliure per a un innovador projecte de mediació artística. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

Vilanova i la Geltrú ha estat seleccionada com una de les cinc ciutats que acolliran el programa pilot Reverberacions It Teatre Lliure, un laboratori artístic de mediació comunitària impulsat pel Teatre Lliure, l'Institut del Teatre i la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa busca apropar les arts escèniques a la ciutadania, promovent la participació cultural i el treball col·laboratiu amb equipaments locals.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, el projecte es desenvoluparà al Teatre Principal sota la coordinació de la referent artística Montse Obrador. Els protagonistes seran els alumnes de l'optativa d'Arts Escèniques de l'Institut Manuel de Cabanyes, que participaran en dotze hores de laboratori teatral amb artistes professionals. Aquest treball es centrarà en l'obra Electra, una producció del Teatre Lliure que es representarà a la ciutat el proper 4 d'abril dins la programació d'escenavilanova.cat.

A més de les sessions de formació, els estudiants tindran l'oportunitat d'assistir a un assaig de l'obra al Teatre Lliure i a la funció de Vilanova i la Geltrú, on es projectarà un vídeo del treball realitzat. També podran participar en una xerrada postfunció amb els actors.

Un programa pedagògic per apropar les arts escèniques als joves

Aquesta iniciativa s'emmarca dins els projectes pedagògics de la Regidoria de Cultura, que tenen com a objectiu potenciar l'interès per les arts escèniques entre el públic jove. Entre aquestes propostes, Vilanova i la Geltrú participarà per segon any consecutiu al Torneig de Dramatúrgia per a instituts, on estudiants de set municipis catalans treballaran en la creació d'una obra teatral fins a la seva posada en escena. El projecte culminarà amb una trobada a la Sala Beckett de Barcelona el 3 d'abril.

També es mantenen plenament consolidats els projectes Cantem i Mapadeball, que ja han començat a treballar a les aules i que es podran veure al maig. Cantem busca fomentar la música entre l'alumnat de secundària, no només com una disciplina cultural, sinó com una eina de cohesió social i treball en equip. Per la seva banda, Mapadeball apropa la dansa contemporània als joves a través de la creativitat i l'expressió corporal. Enguany, la proposta coreogràfica es titula Correspondències i és obra d'Emma Villavecchia i Maria Fernanda Soberón.

Finalment, el projecte pedagògic Diàleg. Sostenibilitat. Experiència artística combinarà art i educació ambiental, culminant amb una exposició al Centre d'Art Contemporani La Sala després de mesos de treball amb alumnes de primària de diversos centres de la ciutat.

Amb totes aquestes iniciatives, Vilanova i la Geltrú es consolida com un referent en l'àmbit de la pedagogia cultural i la mediació artística.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local