L'Hora |
03-10-2002 07:45
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Durant els deu dies del festival, Sitges rebrà personatges de la talla d'Anthony Hopkins o Dino de Laurentiis
A l'hotel Melià Gran Sitges tot és a punt perquè avui a les set de la tarda s'inauguri la 35a edició del Festival Internacional de Cinema de Catalunya. El director català Jaume Balagueró -que ja va triomfar fa tres anys amb Los sin nombre - serà l'encarregat d'obrir el certamen amb el seu darrer llargmetratge, Darkness . El mateix Balagueró serà avui a la inauguració, com també hi seran el director Rob Cohen (que torna després de Dragonheart ) i el nou fenòmen del cinema d'acció, Vin Diesel, que presentaran el film XXX . Sitges ofereix enguany un festival carregat d'estrelles, entre les quals destaca l'actor Anthony Hopkins, que presentarà Red Dragon .
Un matrimoni i la seva filla s'instal·len en una casa on s'amaga un terrible secret: una entitat desconeguda hi viu des de fa 40 anys, quan algú va tractar d'invocar-la. Aquesta maldat amagada es tornarà a manifestar i hi jugarà un paper important la filla dels nou inquilins. Aquest és el plantejament argumental de Darkness, el darrer llargmetratge del lleidatà Jaume Balagueró, el jove director que va triomfar el 1999 al festival sitgetà amb Los sin nombre, pel·lícula que va significar el seu debut. Després del parèntesi radical que ha suposat la seva participació a OT -la pel·lícula del programa Operación Triunfo-, Balagueró mostra la seva faceta més «normal» amb una nova història de terror, una coproducció milionària que compta amb la intervenció, entre altres, de la jove Anna Paquin.
El cinema espanyol té enguany un pes significatiu al festival i hi haurà quatre films més a competició a la secció oficial Fantàstic. Són Asesino en serio, d'Antonio Urrutia, amb la intervenció de Santiago Segura, que serà a Sitges; El segundo nombre, primer llargmetratge del valencià Paco Plaza; Pacto de brujas, de Javier Elorrieta; i Treze campanadas, de Xavier Villaverde.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!