Imatge dels protagonistes de la pel·lícula 'El chef, la receta de la felicidad'
ACN /Javi Polinario |
Vilafranca del Penedès
30-10-2012 09:06
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Arriba la segona edició del Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava a Vilafranca del Penedès, amb ànims d'aconseguir igualar o superar el públic assistent l'any passat, uns 4.000 espectadors. El certamen, que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava, projectarà un total de 48 obres -llargmetratges i curtmetratges- entre el 8 i l'11 de novembre a diferents punts de l'Alt Penedès. A més, el festival torna a atorgar un Premi Honorífic que enguany serà per a l'actriu Montserrat Carulla.
El Most és l'únic festival de cinema especialitzat en el món del vi i el cava de l'Estat i un dels pocs de la seva envergadura a Europa. De fet, des de l'equip directiu del festival, Xavier Fornos ha deixat clar que enguany "és un festival més internacional que mai", ja que en aquesta segona edició, han volgut ampliar l'àmbit d'actuació, passant d'europeu a internacional. Amb aquest canvi, les peces audiovisuals han arribat d'Espanya, Portugal, Suïssa, Itàlia, França i Bèlgica, així com dels Estats Units i Canadà.
En total, compta amb una quarantena de pel?lícules participants, xifra valorada com a molt satisfactòria per part dels organitzadors, donada l'especificitat de la secció i la joventut del festival.
Es projectaran 48 films (llargmetratges i curtmetratges), dividits en diferents seccions: Collita 2012, Gran Reserva, la Mostra de Curtmetratges i el Mini Most, sessions de curtmetratges dirigides al públic infantil i familiar, una de les novetats d'aquest any.
La secció Gran Reserva projectarà tres films inèdits al nostre país: 'Chef, la receta de la Felicidad', una comèdia de Daniel Cohen; el documental 'A Film about Kids and Music. Sant Andreu Jazz Band' de Ramon Tort (amb l'actuació en directe de la banda), i l'esperada 'Fin' el primer llargmetratge de Jorge Torregrossa basat en la novel?la homònima de l'escriptor de Vilafranca de Penedès, David Monteagudo
Com cada any, el festival atorgarà un Premi Honorífic que aquest 2012 serà per a l'actriu Montserrat Carulla, per tota una trajectòria dedicada al cinema i al teatre.
El Most és l'acte principal que se celebrarà al Penedès amb motiu del Dia Europeu de l'Enoturisme (11 de novembre) i organitza tot un seguit d'actes paral?lels al festival, com la celebració de la segona edició de Vins&Blogs, un dinar enocinèfil o la projecció del film 'El clima y el vino', un documental sobre com afecta el canvi climàtic a les collites i paisatges vinícoles.
Entre les propostes de Collita 2012 es podran veure 'Grenouille d'hiver', un curtmetratge amb Gerard Depardieu, una emotiva història on l'actor combina les seves dues grans passions, el cinema i el vi; el curtmetratge 'Sumiller' de David Vilaplana, que amb molt d'humor s'endinsa dins els tasts de vins a domicili; 'Escaping Robert Parker', del director Ed Burley, un treball valent i fresc que ha captivat gent del cinema com Francis Ford Coppola (un reconegut amant del vins) que s'endinsa en el misteri de saber com Parker ha arribat a convertir-se en la personalitat més influent i poderosa entre els professionals del vi de tot el món i si es pot escapar de la seva influència.
També entra a competició el film 'Interior de paisatge', un treball fascinant d'Elisenda Trilla coproduït per Setmàgic Audiovisual i TV3 que ens acosta a la posada en valor d'una idea de paisatge (El Priorat) per reescriure una realitat; el documental 'Isola, là dove si parla la lingua di Bacco', una mirada singular i poètica a Isola, una vinoteca llegendària de la ciutat de Milà que des del 1896 acull artistes, curiosos i gent del carrer; el documental 'L'esprit du vin, le réveil des terroirs', un documental que aposta pels vins naturals en un moment en què els vins ecològics i biodinàmics estan al centre de debat enològic.
A Collita 2012 també es troba el documental 'Para las mesas de los reyes y los altares de los dioses', un peculiar recorregut per La Rioja a través de diversos el?laboradors i protagonistes; 'Cellers que dansen: Aman', una proposta d'Àlex Font que dins de 'Cellers que dansen', utilitza la videodansa per fer una reflexió abstracta i suggerent sobre els processos de creació del vi a traves de l'element comú que té amb l'esser humà, l'aigua; 'Cavasfera', de Jordi Canchales que narra la particular visió del Penedès de Pere Guilera; i treballs corporatius com 'Diario de Viña 2012' de Segura Viudas, l'original treball 'Amor Rosa' del celler Berdié, 'Caves Llopart 125 aniversari', on es narra els 125 anys d'aquestes caves emblemàtiques y 'Serres del Priorat (Wine Credits)', una manera dinàmica i entenedora d'explicar la història d'aquest vi mitjançant el llenguatge animat i en tot just un minut.
La Mostra de Curtmetratges de Vilafranca, emmarcada des de l'any passat dins del Most, aproparà els espectadors a una selecció de les millors propostes actuals en format curt. Aquest any la Mostra celebra la seva 17ª edició i projectarà 17 curtmetratges en diferents sessions.
El festival tindrà lloc a diferents espais del Penedès (Vilafranca, Sant Sadurní, Espiells, Olèrdola i La Ràpita) amb l'objectiu d'escampar el festival per tot el territori, ja que el Penedès vol esdevenir una comarca de referència de l'enoturisme europeu, alhora que defensa que és una D.O. que s'esforça per ser identificada per un cava i uns vins de qualitat lligats a un territori i a un patrimoni cultural.
El Most rep el suport institucional de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Barcelona, la Denominació i d'Origen Penedès, el Consell Regulador del Cava i el Consorci de Promoció Turística del Penedès.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!