Telecomunicacions

La fibra òptica es deplegarà al llarg de la C-15 a finals d'any

L’objectiu de la Generalitat per als propers 5 anys és aconseguir connexions ràpides a Internet (bàsicament amb fibra òptica) en el 80% dels municipis

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El director general de la Telecomunicacions de la Generalitat, Carles Flamerich, va dir ahir dijous, dia 14 de març, en el marc de la Jornada sobre Fibra Òptica celebrada a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que el deplegament de la fibra òptica al llarg de la C-15, entre Vilanova i la Geltrú i Igualada, només està pendent de l’acceptació, per part de al Direcció General de Carreteres de la Generalitat, del corresponent projecte tècnic, ja que ja estan fets els conductes per estendre el cable.

La Conselleria Comarcal de Societat de la Informació va organitzar aquesta jornada, adreçada als responsables polítics i els tècnics municipals, amb l’objectiu d’introduir-los en el món de la fibra òptica, traslladar-los la necessitat d’iniciar treballs per cablejar els nuclis urbans i els polígons d’activitat econòmica dels seus municipis i donar-los diferents opcions tècniques sobre com fer-ho.

El conseller comarcal de Societat de la Informació, Pol Pagès, va obrir la jornada afirmant que “cal posar el país al dia... la fibra òptica i l’accés ràpid a Internet són una necessitat que ens reclamen la ciutadania i les empreses” i el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, van afegir que “és molt difícil que la fibra òptica arribi als petits municipis per voluntat pròpia de les empreses distribuïdores, per tant ho haurem de fer des del territori amb el suport de les institucions supralocals (Generalitat i la Diputació) (...) els municipis situats al costat de l’AP-7 ho tenen més fàcil, però hem d’aprofitar el traçat de la C-15 per arribar a la totalitat dels municipis de la comarca”.

Després de la presentació, el director de tecnologia de l’entitat Neàpolis Urban Technological Center, de Vilanova i la Geltrú, Josep Farré, va fer una xerrada titulada “Què és la fibra òptica i perquè serveix”. La seva xerrada es va complementar amb un manual elaborat des del Servei d’Informàtica del Consell Comarcal amb temes com: tipus de fibra òptica, què cal fer per posar fibra, conseqüències de l’ús de la fibra òptica, legislació a aplicar, situació a Catalunya i a l’Alt Penedès, etc. (aquest manual es pot descarregar des del portal web del Consell Comarcal: www.ccapenedes.cat).

Després d’una pausa, es va fer una altra xerrada sobre la “Instal·lació de la fibra als municipis”, a càrrec de Josep M. Macià, enginyer de l’empresa Prysmian, i es va exposar un cas pràctic sobre el “Desplegament de fibra a les Terres de l’Ebre”, a càrrec del cap del Servei d’Informàtica de l’Ajuntament de Tortosa, Manel Loras.

Després de les presentacions tècniques, el director general de Telecomunicacions de la Generalitat, Carles Flamerich, va explicar les línies de treball del Govern en aquest tema. L’objectiu de la Generalitat per als propers 5 anys és aconseguir connexions ràpides a Internet (bàsicament amb fibra òptica) en el 80% dels municipis. El 20% restant es resoldran amb posterioritat perquè tenen unes condicions geogràfiques que requeriran solucions tecnològiques alternatives (wimax, satèl·lit, etc.). Amb tot, “el Govern de la Generalitat portarà la fibra òptica a la porta dels municipis i cada ajuntament haurà de cablejar els seus nuclis i els seus polígons mitjançant l’operador que vulgui” (...) “Si complim aquests objectius, serem el territori extens dins la Unió Europea amb una millor xarxa de telecomunicacions”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local