Lule de la Cuba/MEDIMED. Mercat de Documentals dEuropa i la Mediterrània
Redacció |
Sitges
12-10-2013 10:40
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Més de 250 professionals d’arreu del món ja són a l’Hotel Calipolis de Sitges. Són més de 150 productors (amb una gran representació catalana) i convidats, a més de 27 Commissioning Editors i 29 Buyers & Distributors de tot el món. Entre els compradors hi destaquen responsables de canals d’arreu: des dels més propers (TVC, Canal + o TVE) fins a més llunyans com l’Al Jazeera Documentary Channel de Qatar, el 2M de Marroc, la Telewizja Polska de Polònia, France Télévisions (F3, F5) i ARTE France, ARTE G.E.I.E., l’austríaca ORF, la Korean BS de Corea del Sud, AVRO dels Països Baixos, POV dels Estats Units, les angleses BBC i Al Jazeera English, Al Arabiya de Dubai o Jordanian TV (de Jordània).
Ahir al vespre els productors catalans van donar la benvinguda als primers professionals en arribar al MEDIMED: va ser amb una trobada informal a es 20 h. al Club Nàutic de Sitges (amb l’esponsorització dels vins Jean Leon) on van oferir una fideuà i pa amb tomàquet als que van arribar un dia abans a la cita de Siges.
Des d’aquest matí s’han anat realitzant desenes de trobades One to One: reunions de només 15 minuts on els productors han pogut presentar els seus projectes a compradors d’arreu. Un punt de trobada on es fan realitat gran nombre de les activitats econòmiques del Mercat.
Benvinguda oficial
Tot i que les activitats han començat de bon matí, a les 16 h. s’ha donat la benvinguda oficial a tots els participants del MEDIMED na Susana de la Sierra, directora del Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales, en Miquel Forns i Fusté, alcalde de Sitges i Isona Passona, presidenta de l’Associació Internacional de Productors Independents de la Mediterrània (APIMED).
Passola s’ha encarregat d’obrir el torn de paraules explicant des de la seva pròpia experiència que coproduir entre amics és també contribuir un molt necessari el diàleg. Ha volgut també recordar que “aquest Mercat és un petit miracle que resisteix cada any perquè sortim amb compres i coproduccions. Són resultats que ens empenyen a continuar”. Seguidament ha estat el torn de Susana de la Sierra, que ha volgut mostrar el seu suport al mercat en aquests temps difícils, i mostrar el seu suport a la producció dels documentals: “els documentals són el reflex la llibertat d’expressió”. Ha volgut destacar que molts dels documentals del catàleg tenen en comú la idea del conflicte: “la seva gran contribució és que analitzen el conflicte i a vegades també en proposen solucions”. Per la seva banda, l’alcalde ha volgut donar un any més la benvinguda a Sitges als professionals en una setmana molt especial pel sector audiovisual gràcies al cinema i als documentals. Tot desitjant que la feina sigui de profit.
Pitching sessions
Els responsables dels 25 projectes seleccionats per a les sessions de pitching han assistit al matí a un taller a càrrec de Marijke Rawie i John Marshall, que els han donat un cop de mà en la preparació de les seves presentacions. “El propòsit del vostre pitching és aconseguir una propera trobada: no heu d’explicar tots i cadascun dels detalls del vostre projecte, sinó que heu d’aprofitar l’oportunitat de construir una relació amb els vostres oients”. Després de dinar han començat les presentacions que s’allargaran durant tota la jornada de dissabte amb projectes d’Israel, França, Espanya, Grècia, Estònia, Latvia, Lebanon, Alemanya, Islàndia, Regne Unit, Itàlia, Suïssa, Turquía (país convidat) i Catalunya.
Visionats
Aquest matí també s’ha donat el tret de sortida dels visionats: a la Screening Room durant tota la jornada han pogut triar entre el catàleg de 450 títols i veure aquells documentals que els han semblat d’interés.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!