Festival de Cinema Sitges. Charles Dance
Redacció |
Sitges
13-10-2013 21:45
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Charles Dance, que ha rebut una Màquina del temps aquest vespre al Festival, centra l’atenció pública del dia, i la sala Tramuntana s’omple de seguidors de la sèrie 'Juego de Tronos'. La tercera jornada de Sitges 2013 també ha reivindicat la internacionalització de la producció cinematogràfica amb l’estrena mundial de 'Mindscape', que reuneix el director Javier Dorado amb els protagonistes del film Mark Strong i l’esperada Taissa Farmiga. El dia també ha aplegat una taula d’expertes i professionals del cinema fantàstic i de terror per reflexionar del paper de les dones en les cintes de gènere.
Entre les múltiples personalitats que han passat aquests dies a Sitges l’atenció pública s’ha centrat en l’actor Charles Dance, que arriba amb la presentació d’un capítol de Juego de Tronos a més de la pel·lícula a competició Patrick, film que compta amb una banda sonora composada per Pino Donaggio, reputat per les seves composicions per Brian de Palma. La Sala Tramuntana, seu de les sessions Sitges View on es projecten les sèries de televisió, s’ha abarrotat de seguidors que han ovacionat les declaracions de Charles Dance, que ha afirmat sentir-se agraït per la rebuda, com “una estrella del rock”. L’actor estatunidenc, amb una llarga trajectòria també ha rebut el premi la Màquina del temps. Dance també porta a Sitges la producció Patrick, un remake del thriller de 1978 del mateix títol dirigit per Richard Franklin i Everett de Roche –que per cert pot veure’s gratuïtament a Brigadoon–, dirigit en aquesta revisió per Mark Hartley. El realitzador presentarà demà la pel·lícula a Sitges acompanyat de Charles Dance, l’actriu Sharni Vinson i el compositor Pino Donaggio.
Per altra banda, Mindscape ha celebrat la seva estrena mundial a Sitges, amb el director Jorge Dorado i els actors Mark Strong i Taissa Farmiga. El film és l’òpera prima del director en el terreny del llargmetratge amb un thriller que cerca projecció internacional. Com succeeix amb Grand Piano, Hooked Up o The Returned, un equip tècnic estatal s’acompanya d’actors anglosaxons per construir una narració i posada en forma d’acord amb estàndards de cinema amplament compartits. Des de Catalunya, però rodat als Estats Units, avui també s’ha projectat el documental American Jesus d’Aram Garriga, una exploració del territori nord-americà basada en múltiples pràctiques religioses a partir de les quals es qüestiona tot un sistema cultural.
La jornada també ha servit per introduir la dimensió de gènere al Festival en la forma d’una taula rodona d’expertes d’alta volada sota el títol De Bram Stoker a Glam Stalkers, el paper de les dones als films de terror. Consuelo Holtzer, vicedirectora artística i programadora de l’Strasbourg European Fantastic Film Festival; Francine H Raveney, directora executiva d’EWA; Shelagh Rowan-Legg, crítica de cine, acadèmica i programadora; Kier-La Janisse, directora del web Fangoria, Naomi Holwill, productora, Mar Tarragona, productora, i Sara Pons, realitzadora. Les ponents han discutit la diversificació dels rols de les dones a les pel·lícules de gènere i diferents estereotips com el de les vampiresses o les víctimes de les agressions monstruoses. L’esdeveniment ha servit per presentar l’EWA, una xarxa europea de dones en l’audiovisual que es proposa per combatre la desigualtat de gènere en la representació i la producció cinematogràfiques i audiovisuals en general.
A banda, the Hong Kong Economic and Trade Office a Brussel·les ha participat avui a Sitges patrocinant els films de la secció Focus Àsia, una secció que recull les interessants propostes que arriben de Hong Kong, Japó, Corea del Sud, Filipines, Xina i la Índia.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!