5è Seminari d'Història

La història del Penedès, protagonista del seminari de l'Institut d'Estudis Penedesencs

L'objectiu d'aquesta convocatòria era donar a conèixer la historia i l’evolució de diversos aspectes del mon de la viticultura, l'enologia, els vins, els caves i els seus destil•lats al Penedès Històric

Ajuntament del Vendrell. 5è Seminari d’Història del Penedès

Ajuntament del Vendrell. 5è Seminari d’Història del Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un total de 150 persones van participar en les diferents activitats del 5è Seminari d’Història del Penedès, al llarg del darrer cap de setmana d’octubre a la vila del Vendrell i a Avinyonet del Penedès.

La Secció d’Història de l'Institut d'Estudis Penedesencs organitza el 5è Seminari d’Història del Penedès sota la temàtica EL MON DE LA VITICULTURA, ELS VINS, CAVES I AIGUARDENTS AL PENEDES HISTORIC I AL CAMP DE TARRAGONA.  L'objectiu d'aquesta convocatòria era donar a conèixer la historia i l’evolució de diversos aspectes del mon de la viticultura, l'enologia, els vins, els caves i els seus destil•lats al Penedès Històric i al camp de Tarragona com espai territorial.

El Seminari s’inicià el divendres 25 d’octubre amb la participació de Ramon Arnabat, president de l’Institut d’Estudis Penedesencs i Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, i la presència de la vicepresidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès. A continuació  Daniel Sancho, responsable de la secció d’Història, presentà la publicació de les actes del 4at Seminari “La vida quotidiana al Penedès”. I la sessió es va cloure amb la interessant i documentada conferència d’Alberto Ramos Santana, catedràtic de la Universitat de Càdis, sobre “Los señores del vino: mentalidad colectiva, conciencia de grupo y papel social y político”.

El dissabte 26 es dedicà a la presentació i discussió de les comunicacions presentades. Al matí es presentaren 6 comunicacions sobre Viticultura antiga i medieval i 6 sobre Viticultura moderna i contemporània. Al migdia es va fer una cata de vins del Penedès guiada per l’Acadèmia de Tastavins Sant Humbert. A la sessió de la tarda es presentaren 3 comunicacions de la cultura del vi i 6 sobre la sociabilitat en el món del vi. En total 21 comunicacions que foren àmpliament debatudes per la cinquantena d’assistents a les sessions. La sessió del dissabte es va cloure amb la conferència del Director general de l’INCAVI, Jordi Bort, que reflexionà sobre el futur dels vins penedesencs i catalans, mostrant-se optimista si se segueixen determinades pautes d’actuació per part de tots els implicats.

El diumenge 27 es va fer una doble visita a Avinyonet del Penedès, que comptà amb la presencia d’un centenar de persones. Primer es visità el jaciment arqueològic de la Font de la Canya guiats per l’arqueòleg responsable de l’excavació, Dani Reyes. Un visita on es van poder conèixer els resultats de les darreres excavacions i la confirmació del jaciment, com un dels més importants de Catalunya pel que fan al món del vi. La visita va cloure amb un recorregut per les instal•lació del celler ArtCava que va oferir una copa de cava als assistents.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local