CINEMA DEL VI I DEL CAVA

Pelican's watch guanya el Gran Premi del Jurat del Most Festival

El film francès Les Cabotines, le vin féminin alça els guardons de Millor treball documental i Millor projecció internacional; Lafleur s’endú el premi de Millor treball de Ficció i el premi Arrels ha estat per la catalana Deconstruint el vi català

El jurat de la secció Brot ha considerat el millor curtmetratge de la mostra Terapia, de la directora Beatriu Vallès, i ha concedit una menció especial a Monsters do no not exist, de Paul Urkijos

Most Festival. Sergi López recull el premi Most

Most Festival. Sergi López recull el premi Most

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un any més, el Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, organitzat per Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i el Cine Club Vilafranca s’ha convertit durant quatre dies en un punt de trobada entre vinyes, vi i cinema, i ha rebut 2.700 visitants. En la darrera jornada del festival s’ha celebrat la clausura, en un acte en què s’ha pogut veure el film Lore, dirigit per l’australiana Cate Shortlant, i s’ha concedit el premi Most a Sergi López, actor vilanoví amb una dilatada trajectòria cinematogràfica.

El Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, ha ofert, des de dijous, una acurada selecció de les millors peces audiovisuals relacionades amb el món de la vinya, el vi i el cava. El seu centre neuràlgic ha estat Vilafranca del Penedès, però també s’han dut a terme activitats per tota la comarca, amb propostes vinculades a l’univers vitivinícola, cinematogràfic i enoturístic.

Xavier Fornos, codirector del Most, ha destacat que el gran avanç de la tercera edició ha estat el fet que "ha quallat la idea que és un festival per a tothom i no només pel sector vitivinícola". El que més valora el director de Vinseum "no és tant la quantitat de gent que ha vingut, que ha estat molta, sinó l'ambient positiu que s'hi respirava amb un constant degoteig de felicitacions per part dels espectadors, participants i patrocinadors".

Per la seva banda, el director del Cine Club Vilafranca, Josep Maria Escofet valora “la bona resposta dels assistents que han omplert les sales de cinema i han retroalimentat tots els espais del festival”. Escofet destaca la secció Brot del festival: “la Mostra de Curtmetratges de Vilafranca s’ha consolidat ja després de 18 anys i el públic ha respost més que mai en la seva integració al Most Festival”.

Premi a Sergi López

La gala de cloenda del MOST Festival va fer entrega del Premi Most a l’actor vilanoví Sergi López que va confessar estar “molt content de rebre un reconeixement a Vilafranca, al costat de casa i de les vinyes que tots hem compartit de petit”. López va fer un símil entre els vins i el cinema tot al·legant que “ com més en coneixes més oberta tens la ment a rebre coses noves, i més sofisticats es tornen els teus gustos”.

A continuació us facilitem la llista de guanyadors del Most 2013 així com també les valoracions del jurat.


SECCIÓ COLLITA 2013

JURAT: Raül Bobet, César Cánovas, Montse Alcoverro, Toni Puntí, Conxita Casanovas, Laura Masramon i Ramon Tort.


Gran Premi del Jurat: Pelican's Watch
El jurat ha decidit que Pelican's Watch mereix el Gran Premi del Jurat perquè és un retrat antropològic i poètic exhaustiu de la singularitat del territori grec actual, un món que s'emmiralla profundament amb la nostra realitat més propera i descarnada. Amb similtuds evidents amb el cinema de Werner Herzog i Emir Kusturika, aquest documental té la capacitat de poder-se extrapolar a les grans històries universals gràcies a la seva bellesa, sensibilitat i contundència.


Premi al millor treball de ficció: Lafleur
El jurat considera que el Premi al millor treball de ficció és per a Lafleur, un curtmetratge que neix de les emocions desfermades que pot arribar a generar una ampolla de vi, aconseguint submergir l'espectador en una història molt propera, amb tot el seu amor i desencants. El punt sensual d'aquesta ficció de Mathieu Charrière és tot un homenatge a aquells que saben que una ampolla de vi és nucli generador de resultats extraordinaris.


Premi al millor treball documental: Les Cabotines, le vin féminin
Les Cabotines, le vin féminin s'endú el Premi al millor treball documental ja que aconsegueix combinar, de manera única, el fet de viure amb el fet de beure. L'obra proposa una mirada alternativa que s'alimenta de les sensibiltats úniques de les protagonistes i la seva fortalesa i constància. La història, de gran profunditat humana, demostra que la voluntat és l'arma més poderosa quan es tracta de materialitzar grans idees.


Premi projecció internacional: Les Cabotines, le vin féminin
Les Cabotines, le vin féminin s'emporta el Premi projecció internacional per la connexió que estableix entre continents vitals i emotivitats impactants, a través d'una història humil i sublim alhora. El seu resultat genera una inqüestionable capacitat d'empatia que serveix per bastir xarxes humanes a nivells profunds. L'universalitat de la història tractada reafirma la decisió.


Premi Arrels: Deconstruint el vi català
El Premi Arrels és per a Deconstruint el vi català, per la defensa ferma del territori des d'un punt de vista periodístic. La panoràmica de les diferents veus construeix un paisatge de visions i opinions múltiple i complex. La riquesa de les reflexions vessades a la peça audiovisual, posant el vi a debat, és un caleidoscopi que gira al voltant d'un tema apassionant lligat a la història del nostre poble.


SECCIÓ BROT -  18ª Mostra de Curtmetratges de Vilafranca

 

JURAT: Mar Ulldemolins, Antonio Barrero, Àlex Casanovas.

Premi del Jurat: Terapia
El jurat vol destacar la subtilesa en què el curt tracta el fet de com una dona es fa gran, i com és possible mantenir la il·lusió i el desig d’enamorar-se. És una història molt ben construïda, amb personatges ben dibuixats i amb una excel·lent interpretació. Amb un final obert, el curt ens suggereix que per molt que hagis viscut, encara hi ha molt per viure.

Menció Especial Jurat: Monsters do not exist
El jurat vol fer una menció especial a aquesta producció que, amb format de “fals documental”, fa una aproximació corprenedora a l’explotació sexual infantil. Destaca per una gran factura tècnica –excel·lent fotografia– i pel gran treball interpretatiu d’actors i actrius.

JURAT JOVE: Anna Iglesias, Julia Gaitán, Fani Vivar.

Premi Jurat Jove: La alfombra roja
Una història que arriba a l'espectador a través de dues emocions ben diferenciades: l'alegria que transmeten els nens de l'Índia amb els seus somriures i l'acceptació d'una vida humil. D'altra banda, la fragilitat i la crueltat d'aquesta realitat. Per la manera com s'ha realitzat aquest documental i per la seva història, hem volgut premiar-lo com a jurat jove del Brot 2013.

PREMI  DEL PÚBLIC: Meeting with Sarah Jessica

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local