EIX. La por, de Jordi Cadena
Redacció |
Sitges
20-02-2014 09:59
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Després de l'èxit de la celebració del primer aniversari del Cineclub Sitges, l'entitat avança la programació per als propers mesos. Amb la intenció d'oferir cinema independent en versió original subtitulada i de qualitat, el cineclub s’obre a altres cinematografies com la catalana i la japonesa. La programació, però, també inclourà altres títols anglesos i italians. Els films que s'exhibiran són: Coriolanus, de Ralph Fiennes (20 de Febrer); Soshite chichi ni naru (De tal padre tal hijo), de Yasujiro Ozu (13 de Març); Much ado about nothing (Molt soroll per a no res), de Joss Whedon (27 de Març ); Io e te (Tu y yo), de Bernardo Bertolucci (10 d’Abril), i La por, de Jordi Cadena (24 d’Abril).
Coriolanus, el debut de l'actor Ralph Fiennes a la direcció, es projectarà el 20 de febrer. Es tracta de la versió d'un clàssic de William Shakespeare però traslladada a un ambient balcànic per poder fer-ne una lectura en clau contemporània. Aquesta tragèdia mostra el retorn d'un líder militar a la seva pàtria com a gran triomfador, però aviat les seves polítiques impopulars el condemnen a l'exili. Mogut per la ràbia, Coriolanus s'uneix als seus rivals i s'enfronta al dilema de rescabalar el seu orgull o atacar la seva terra natal. Fiennes també actua al film al costat d'actors com Gerard Butler, Vanessa Redgrave, Brian Cox i Jessica Chastain.
Dues famílies descobreixen que els seus fills van ser intercanviats a l'hospital on van néixer. Aquest és el conflicte exposat al film Soshite chichi ni naru (De tal padre tal hijo), que s'exhibirà el 13 de març. Amb respecte i tacte, el director Yasujiro Ozu convida a endinsar-se en el debat sobre la paternitat i a respondre què defineix el vincle paternofilial: la genètica o els afectes?
El cineasta Joss Whedon ha dirigit Much Ado about nothing (Molt soroll per a no res), una adaptació de l'obra clàssica de William Shakespeare traslladada a l’actualitat. Rodada en blanc i negre, aquesta comèdia plena d'ironia mostra l'enginy escènic d'un cineasta versàtil capaç de realitzar des d'una producció modesta com aquesta a superproduccions amb herois com Los Vengadores o X-Men. El creador de sèries de culte com Buffy, la cazavampiros i Firefly demostrarà el 27 de març el seu estil personal amb el seu nou llargmetratge.
El director italià Bernardo Bertolucci mostra en el seu darrer film Io e te (Tu i jo) una mirada desencantada amb el present a través de la història d’un adolescent de 14 anys que decideix tancar-se al soterrani de casa seva per passar una setmana de vacances lluny de tothom. La seva nova realitat es capgira quan hi apareix de sobte la seva germanastra, nou anys més gran que ell.
En la segona sessió del mes d'abril es projectarà per primera vegada cinema català. La pel•lícula de Jordi Cadena La Por és una història de violència de gènere explicada des del punt de vista del fill adolescent. El cineasta veterà defuig els clixés habituals d'aquest gènere per presentar a través de la subtilesa i sense mostrar explícitament la violència aquesta proposta impactant i contundent sobre el pànic d'una família davant d'un pare maltractador. Ramon Madaula, Roser Camí i l''expolsera vermella' Igor Szpakowski protagonitzen La Por.
Amb aquesta programació eclèctica, el cineclub vol promoure la cultura cinematogràfica i mostrar produccions de diferents països i de diferents gèneres per arribar a un públic ampli. Totes les sessions del Cineclub Sitges són al Casino Prado, a les 20:30 hores. Les projeccions han consolidat una proposta cultural que se suma a l’oferta desenvolupada a la Vila.
Les noves sessions del Cineclub Sitges per als propers mesos són:
20 de Febrer – Coriolanus, de Ralph Fiennes.
13 de Març – Soshite chichi ni naru (De tal padre tal hijo), de Yasujiro Ozu.
27 de Març – Much ado about nothing (Molt soroll per a no res), de Joss Whedon.
10 d’Abril – Io e te (Tu i jo),de Bernardo Bertolucci.
24 d’Abril – La por, de Jordi Cadena.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!