Vilafranca 2015

El muntatge de gran format "Vilafranca" obrirà els actes de la capitalitat cultural de Vilafranca

VILAFRANCA (un dinar de Festa Major) serà un espectacle molt vinculat a la idiosincràsia de les petites ciutats catalanes que s’agrupen al voltant de Els Teatres Amics

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Per primera vegada, sis teatres municipals catalans, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Capital Cultural Catalana 2015, s'associen per fer el salt a la producció teatral d'un espectacle de gran format. "Els Teatres Amics”, una associació formada per L’Atlàntida de Vic, Atrium Viladecans, el Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori Sant Cugat i el Teatre Auditori de Granollers, coprodueixen “VILAFRANCA” un muntatge escrit i dirigit pel dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas, que s’estrenarà a principis de 2015.

L'Ajuntament de Vilafranca s'ha involucrat en la producció d'aquest espectacle que formarà part dels actes previstos al voltant de la seva capitalitat de la Cultura Catalana durant tot l'any 2015. De programa d’actes d'aquesta Capitalitat en destacarà el muntatge teatral "VILAFRANCA".

"VILAFRANCA (un dinar de Festa Major)" serà un espectacle molt vinculat a la idiosincràsia de les petites ciutats catalanes que s’agrupen al voltant de "Els Teatres Amics”. Es tracta d’un grup de teatres que comparteixen criteris, decisions i programacions des de fa unes temporades. Ara, aquest grup de teatres, fa un pas més enllà liderant la producció d'un muntatge de gran format. Un muntatge que s'adequa a les necessitats dels seus espais, tots ells són teatres de gran capacitat, i que reforça la personalitat de la seva programació.

VILAFRANCA, el tancament de la trilogia catalana

"VILAFRANCA" és la tercera part de la trilogia sobre la identitat catalana que ha escrit i dirigit Jordi Casanovas. La trilogia, es va iniciar amb “Una història catalana” (Premi Butaca al Millor text 2009 i reestrenada a la Sala Gran del TNC el 2013) seguida de “Pàtria” (estrenada a El Canal i Teatre Lliure l'octubre de 2012, premiada amb el Premi Ciutat de Barcelona 2012).
Mentre que al primer muntatge de la trilogia, la recerca de la identitat catalana es situava en les fronteres físiques i mentals del país, i el segon muntatge es centrava en el món de la política, l'art i la mitologia històrica, "VILAFRANCA (un dinar de Festa Major)" s’endinsa en el nucli d'una família tradicional catalana i en el debat individual sobre la pròpia personalitat que cada un dels membres d'aquesta família. Uns membres que descobriran les seves contradiccions al voltant del que es creuen ser i el que realment són. L'acció es situa a Vilafranca del Penedès, el 30 d'agost de 1999, Diada de Sant Fèlix, i just abans de l'entrada de l'Euro, l'atac de les Torres Bessones i tota una sèrie d'esdeveniments que marcarien la fi d'una època, tant a nivell social com polític.

“VILAFRANCA” es converteix en la primera coproducció pública de gran format per part de teatres municipals catalans; incorpora un model innovador de producció pròpia que mira d’apropar continguts d’alta qualitat al seus públics, en uns moments en el que les noves produccions no són iniciatives gaire freqüents.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local