FIMPT 2014

Gemma Humet versionarà el 'Passeig del Carme' de Pere Tàpias aquest FIMPT

La 34a edició, que se celebra del 25 fins al 28 de setembre, consolida l'aposta del Passeig del Carme com a himne del Festival de Música Popular Tradicional

EIX. Gemma Humet

EIX. Gemma Humet

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Gemma Humet, nascuda a Terrassa el novembre de 1988, és cantant i pianista amb formació de jazz. Acompanyada habitualment pels guitarristes Pau Figueres i Adrià Plana, col·labora habitualment amb Toti Soler i Toni Xuclà. Humet és una cantant comunicativa i inspirada, enamorada de la cançó d'autor i de les veus llatinoamericanes amb aires de jazz i bossa nova. Canta en castellà, català, portuguès i anglès, amb veu continguda i calma. Gemma Humet està imposant el seu talent en diversos projectes. Enguany serà a Vilanova juntament amb Adrià Plana per versionar el "Passeig del Carme" de Pere Tàpias.

Des que el FIMPT es va reinventar, i aquesta és la 3a edició, la cançó del vilanoví es va erigir en himne del festival. I ho va fer el 2012 de la mà de la Banda de Música Mestre Montserrat, i el 2013 amb la versió del cantaor, guitarrista i compositor valencià Carles Dènia.

Humet i Figueras han estat aquests dies a l'estudi "Grabaciones de mentira" de Vilanova per enregistrar la seva particular versió, que els vilanovins i vilanovines podran escoltar el primer dia del FIMPT, dijous 25 de setembre en el marc dels "Preludis vora la mar salada", que inclou l'actuació del ball parlat, el concert amb el "Passeig del Carme", i el primer concert del festival, consolidant així la nova estructura formal del festival en aquesta 34a edició.

El Festival Internacional de Música Popular Tradicional va inaugurar noves dates i nou format el 2012 per agafar el protagonisme la música d'arrel, en una clara voluntat de retornar als orígens del certamen. El nou projecte, que compta amb una coordinació artística encapçalada enguany per Josep Contreras, té molt en compte el sector musical català, amb la participació d'escoles de música, d'entitats i institucions tant de Vilanova i la Geltrú com de tot Catalunya, bàsicament aquelles dedicades a la música i la cultura popular, i tot això sense renunciar a la seva vocació d'internacionalitat. El replanteig ha de servir, segons la regidora de Cultura Marijó Riba, "perquè la ciutat es faci seu aquest festival, i per això busquem la col·laboració d'entitats i institucions de la ciutat". La voluntat de l'organització és que el FIMPT esdevingui una eina al servei dels músics i de la música tradicional de Catalunya i dels països de parla catalana.

L'edició de 2013, també el primer cap de setmana d'octubre, va servir per consolidar una proposta de l'any anterior: "A la lluna de Vilanova". Es tracta de fer una passejada pels carrers, places i entitats de la ciutat, amb un concert final al Foment Vilanoví. Una nit de cant tradicional amb què es vol mostrar que, a Catalunya i al veïnat mediterrani, no ha canviat el gust per cantar, amb acompanyament instrumental o sense.
Una altra proposta consolidada d'aquesta nova etapa és la que dóna protagonisme a la gralla. Així, dissabte 27 arriba el "Sons de gralla", on diferents formacions del territori ocuparan espais de la ciutat per oferir la seva música.

I enguany també es consolida una novetat de 2013, la Nit FIMPTera, que en aquella ocasió es va celebrar a la Nau del Ferrocarril amb la voluntat d'arribar a una major franja de públic, majoritàriament jove.

La proposta de les Nits FIMPTeres es consolida i augmenta aquest 2014, ja que enguany n'hi haurà tres, dues de gratuïtes -dijous amb La Colònia, divendres amb Guillamino & The Control Z's i The Gramophone Allstars-, i dissabte dissabte 27 de setembre la nit de pagament, que inclou els concerts de Yacine & The Oriental Groove, Los Manolos, UHF Stereo i el cap de cartell del festival, Zebda. Un acte que coordinen les entitats juvenils de la ciutat -enguany Endimari, Can Pistraus i Gambots-, que volen recuperar l'esperit de les nits estiuenques de FIMPT amb les que ells van créixer.

Les entrades i abonaments ja són a la venda a la web del FIMPT. Els abonaments costen 40 euros i inclouen els tiquets de consumició de "A la lluna de Vilanova", l'activitat de pagament de Sons de Gralla amb el grup Vinardells, el concert a l'Auditori Eduard Toldrà de l'Orquestra Tradicional Catalana de Música Llatina, la producció pròpia d'aquesta edició del festival, els dos concerts íntims al Foment Vilanoví i l'entrada de la Nit FIMPTera de dissabte, a més de l'entrada gratuïta a les 3 sessions de Doc'PT.

Pel que fa a les entrades, s'ofereix una promoció de les 100 primeres entrades de les Nits FIMPTeres a 10 euros, que un cop s'esgotin en costaran 15. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local