© Jonathan Nossiter. 'Natural Resistance'
Redacció |
Vilafranca del Penedès
30-09-2014 09:34
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Del 6 al 16 de novembre tindrà lloc la quarta edició del Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, organitzat per Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i el Cine Club Vilafranca. Com cada any, el festival oferirà una acurada selecció de les millors peces audiovisuals relacionades amb el món de la vinya, el vi i el cava i brindarà pel bon cinema amb la preestrena de pel·lícules de grans directors i una bona selecció de curtmetratges.
Un dia abans del tret de sortida del certamen a Vilafranca del Penedès, el 5 de novembre, la Filmoteca de Catalunya acollirà a Barcelona un tast del Most: la première a l’Estat del reconegut documental Natural Resistance, presentat oficialment el passat mes de febrer al Festival de Cinema de Berlín. El seu director, Jonathan Nossiter, serà a les sessions de Barcelona i de Vilafranca per presentar el seu nou treball. Nossiter va esdevenir tot un referent en la nova cultura del vi amb Mondovino (candidata a la Palma d’Or a Cannes el 2004), i torna a abordar el tema deu anys després amb aquest emocionant elogi del vi natural italià i la tradició rural. Els seus quatre protagonistes són productors allunyats de les lògiques del mercat i el lucre, treballadors de la terra amb absolut respecte per la natura i els seus tempos. Jonathan Nossiter és un sommelier i cineasta amb orígens brasilers i americans instal·lat a Roma, autor de premiades pel·lícules com Sunday (Gran Premi de Sundance) o Signs & Wonders (nominada al Festival de Cinema de Berlin), entre d’altres. Natural Resistance també es podrà veure a Vilafranca del Penedès el divendres 7 al cinema El Casal.
El certamen amplia enguany la seva durada a 10 dies i torna a instal·lar el seu centre neuràlgic a Vilafranca del Penedès. Completaran la programació projeccions i activitats vinculades a l’univers vitivinícola, cinematogràfic i enoturístic escampades per la resta de la comarca.
22 produccions internacionals especialitzades a la Secció Collita
La secció Collita 2014, centrada en la producció audiovisual de temàtica vitivinícola, projectarà enguany 22 treballs, entre documentals, pel·lícules de ficció i vídeos promocionals. La seva procedència segueix sent molt variada i arriba de països com Estats Units, França, Sud-àfrica, Hongria, la República Txeca, Xile o Itàlia. Pel que fa a Països Catalans s'hi veuran reflectits els territoris del Penedès, el Pla del Bages, l'Empordà, el Priorat i també Mallorca.
La secció Collita ha rebut enguany un total de 46 peces provinents de 13 països diferents. Al llarg del mes d'agost, el comitè de selecció format per Ramon Nadal, Arantxa Decara, Jesús Urgell, Toni Mestres i la productora audiovisual Centset, ha fet la selecció dels millors treballs que competiran a concurs i optaran a un dels set guardons del Most Festival 2014 (un més que l’any passat): el Gran Premi del Jurat (valorat en 1.000 euros), el Premi al millor treball de ficció, el Premi al millor treball documental, el Premi Arrels, el Premi Projecció internacional i el Premi al millor espot de publicitat. El lliurament dels premis tindrà lloc el diumenge 16 de novembre, durant la cloenda del festival.
La secció Gran Reserva (conformada per una selecció de grans films que s’han projectat en festivals i que s’estrenaran comercialment en els pròxims mesos), Brot (mostra de curtmetratges que aquest any arriba a la 19a edició), Mini Most Filmets (amb curtmetratges d'animació infantils fruit de la col·laboració amb el Festival Filmets) i altres activitats paral·leles completen l’oferta del Most Festival en aquesta quarta edició.
El Most s’acosta als més petits a través de la programació per a les escoles
Els nens i nenes de 5è i 6è de primària gaudiran enguany d’una programació internacional de curta durada especialment pensada per a ells a l’Auditori de Vinseum, amb l’objectiu d’acostar l’entorn natural i el sector de la vinya a partir del cinema i els seus autors. En dues sessions matinals al Vinseum es podran visualitzar i comentar diferents produccions que han format part de les darreres tres edicions del MOST amb la presència dels seus realitzadors que establiran un col·loqui post-screening amb els alumnes. Un año de vino, El cicle vegetatiu, una mirada diferent, Maridatge amb sol, Juvé Camps. Benvingut al cor de la nostra terra, Con estas manos, Vendages d’hiver i El vino, cultura universal són els set títols proposats als estudiants.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!