Ajuntament d'Olèrdola. La presentació del còmic Olèrdola 1058 es converteix en un dels actes més rellevants dels viscuts en la 35a Trobada
Redacció |
Olèrdola
03-06-2015 00:20
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Promocionar el municipi, divulgar la seva història i entretenir. Aquests són els tres propòsits principals que persegueix el còmic “Olèrdola 1058. Terra de frontera”, tal i com resumia l’alcalde d’Olèrdola en funcions, Josep Tort, durant l’acte que permetia conèixer aquesta novetat editorial. La presentació tenia lloc dissabte a la tarda, en l’espai annex a l’aula d’interpretació del Conjunt Monumental, dins de la programació de la 35a Trobada d’Olèrdola.
Josep Tort agraïa la implicació de Núria Molist i posava l’accent en què la suma d’esforços entre l’Ajuntament, l’editorial Dalmau i l’autor, Oriol Garcia Quera, havia permès fer realitat aquest projecte.
Núria Molist, responsable de recerca de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, subratllava la capacitat que té la literatura o el còmic de transportar-nos al passat. D’Oriol Garcia Quera en destacava la seva qualitat i rigor històric, com així ja havia deixat palès en una col·lecció de còmics dedicada a l’edat medieval o bé en el material que va realitzar en motiu del tricentenari de 1714 i que ha comptat amb una gran difusió. Per Molist, el còmic “és una molt bona manera d’apropar el coneixement històric a tota la població”.
Oriol Garcia Quera indicava que el còmic era resultat d’un conjunt “de passions o de gent apassionada”, posant en comú la feina de la gestió municipal, l’acadèmica i el dibuixant. A diferència del que és habitual, en aquest cas va ser l’Ajuntament qui li va oferir el projecte al dibuixant, deixant-li llibertat creativa.
El còmic és el primer número d’una col·lecció que editorial Dalmau preveu dedicar a difondre la història i el patrimoni local català. La història s’ambienta en època de Mir Geribert, “Príncep d’Olèrdola”,una figura que Garcia Quera creu que s’hauria d’explotar més per a donar a conèixer Olèrdola. El protagonista de la història és un mestre pintor romànic, un personatge que li permet a l’autor parlar de gent normal i que tindria un valor afegit a l’hora de treballar el material en escoles d’arreu del país.
Dissabte l’Ajuntament va fer lliurament d’exemplars del còmic entre els assistents i l’autor va signar exemplars amb generositat, incloent en cada dedicatòria un dibuix original.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!