Rubèn d'Eguia en una imatge amb nens a la piscina durant el rodatge d'El virus de la por' de Ventura Pons. EIX
ACN |
Vilanova i la Geltrú
17-09-2015 10:02
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El director català Ventura Pons estrena 'El virus de la por', una producció de Els Films de la Rambla i Televisió de Catalunya. La cinta, una reflexió sobre la sobreprotecció infantil, és una adaptació de l'obra teatral 'El principi d'Arquímedes' de Josep Maria Miró, autor del guió juntament amb Pons. 'El somni català', que mescla de realitat i ficció, també arriba a la gran pantalla sota direcció de Josep Maria Forn, que expressa de forma poètica la seva visió sobre la identitat catalana. L'aventura arriba de la mà de 'Everest', dirigida per Baltasar Kormákur i doblada al català, mentre que Alfredson narra el segrest del magnat de la cervesa a 'El caso Heineken', encarnat per Anthony Hopkins.
'El virus de la por' és la 26a pel·lícula del director, on els actors encarregats de dur l'obra al teatre passen a la pantalla, amb Diana Gómez com a nova incorporació. Jordi (Rubén de Eguia), monitor de natació, és acusat de tenir pretensions dubtoses en fer un petó a un nen del seu curset espantat. Tant els pares com els seus companys del treball qüestionen les seves intencions, posant de relleu fins a quin punt són importants els prejudicis en la societat actual. El treball és la setena adaptació d'un text teatral fet per Pons, després de 'Actrius', 'Carícies', 'Amic/Amat', 'Morir (o no)', 'Anita no perd el tren' i 'Barcelona (un mapa)'.
La ficció i la realitat s'entremesclen en la cinta 'El somni català', on Josep Maria Forn narra la història del darrer segle a Catalunya arran de la visita d'Alfons XIII a l'Ajuntament de Barcelona, a l'any 1904. Servint-se dels versos del poeta Ventura Gassol, el director fa una mirada poètica sobre la lluita dels catalans per la recuperació dels drets nacionals i la seva identitat. Amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i de l'Institut Català de les Empreses Culturals, el film és una producció de Films de l'Orient on la veu en off de Montserrat Carulla acompanya les imatges d'arxiu.
'Everest', la pel·lícula encarregada d'inaugurar la 72a edició del prestigiós certamen cinematogràfic de Venècia, és un thriller d'aventures que descriu el recorregut de dues expedicions que busquen conquistar el pic situat entre Nepal i el Tibet. Dirigits per Baltasar Kormákur, els encarregats d'encarnar el desastre ocorregut el maig de 1996 són Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson i Jake Gyllenhaal.
Anthony Hopkins i Catherine Deneuve
També basada en fets reals, 'El caso Heineken' és la particular visió de Daniel Alfredson sobre el segrest en 1983 del magnat de la cervesa Freddy Heineken, encarnat pel veterà Anthony Hopkins. El rescat exigit per la banda és de 50 milions de dòlars, la qual cosa complicarà la fugida dels segrestadors. L'actriu Catherine Deneuve també torna a la gran pantalla amb 'La cabeza alta', una producció dirigida per la francesa Emmanuelle Bercot que va ser l'encarregada d'obrir el festival de Cannes d'enguany. El drama narra la història del jove Malony (Rod Paradot), un nen abandonat que esdevé conflictiu amb els anys. Un matrimoni d'edat avançada decideix adoptar-lo per a reformar el seu comportament.
Una altra estrena és 'B - ¿La verdad no cambia nada?', el drama espanyol dirigit per David Ilundain que retrata el que va passar el dia en què l'ex tresorer del Partit Popular, Luís Bárcenas, va decidir canviar la seva declaració per tal d'admetre l'existència d'una comptabilitat B a l'interior del que fins aquell moment havia sigut el seu partit polític.
Aquest divendres també arriba a les sales 'Francisco: el padre Jorge', el biòpic argentí que narra, a través dels ulls d'una periodista (Silvia Abascal), la vida del Papa argentí Francesc I (Darío Gandinetti). Aquesta acaba per ser una referència a la realitat, i és que el guió es basa en el best-seller 'Francisco. Vida y revolución' de la periodista Elisabetta Pique. El director gallec Beda Docampo ens conta el moment de la adolescència en què el religiós descobreix la seva vocació fins al dia de l'elecció, sempre marcada pel seu progressisme, que no sempre és ben vist pels sectors més conservadors de l'església.
'El corredor del laberinto: las pruebas' de Wes Ball
El director Wes Ball també estrena 'El corredor del laberinto: las pruebas', la segona part de la trilogia 'El corredor del laberinto' (2014), basada en els llibres de James Dashner. Thomas (Dylan O'Brien) i la resta han de fer front a la poderosa organització CRUEL per tal de descobrir els seus plans. Aquesta pel·lícula de ficció és una producció conjunta de 20th Century Fox, Gotham Group, TSG Entertainment i Temple Hill Entertainment.
En canvi, la producció alemanya 'Heimat - La otra tierra' és la precursora de la trilogia 'Heimat' realitzada per a televisió en 1984 per Edgar Reitz, qui en aquesta ocasió també s'encarrega de dirigir aquest drama per a la gran pantalla. La trama s'ambienta a l'Alemanya del segle XIX, i conta la història fictícia de dos germans immersos en la pobresa que marxen a Amèrica del Sud, com tants altres emigrants europeus, per tal de sortejar la fam. Al repartiment, trobem a Jan Dieter Schneider, Antonia Bill, Maximilian Scheidt i Marita Breuer.
En la dècada dels 90, Paul (Félix de Givry) i Stan (Hugo Conzelmann) formen un duet de dj's que s'instaura com a referent de la música electrònica. La directora de 'Eden', la francesa Mia Hansen-Løve, plasma el recorregut d'aquest duet, que passa de l'èxit a la decadència mentre els seus competidors triomfen.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!