Disseny

El Blanc Festival s’internacionalitza amb la presència de Finlàndia com a país convidat

El festival arriba a la seva setena edició del 6 al 7 de novembre amb entrades pràcticament exhaurides

Presentació a Barcelona de Blanc Festival. Blanc Festival

Presentació a Barcelona de Blanc Festival. Blanc Festival

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Blanc Festival torna a Vilanova i la Geltrú del 6 al 7 de novembre. El Blanc arriba a la seva setena edició havent esdevingut un referent en el disseny gràfic arreu de l'Estat, convocant a més de 900 professionals del sector de la creativitat professional al llarg de dos intensos dies. El 95% dels assistents son de fora Vilanova i la Geltrú, i un 35% de fora de Catalunya. El festival va ser presentat ahir de la mà dels seus dos carismàtics organitzadors, Raül Ramos i David d'Eboli, acompanyats dels regidor de Promoció Econòmica i Projecció Exterior de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras.

Ramos i d'Eboli van coincidir en assenyalar que un dels trets característics d'aquest setena edició és la internacionalització i el toc vilanoví. La internacionalització ve de la mà de Finlàndia. S'ha convidat a dos estudis de referència mundial com son Kokoro & Moi, i Tsto. El toc vilanoví, força notable, ve de la mà de Núria Bero, alumna de l'EMAID que presentarà el seu Projecte de Final d'Estudis al costat d'altres sis alumnes de nivell universitari. Aquests projectes van ser seleccionats per un jurat el 21 d'octubre al Museu del Disseny de Barcelona. També de Vilanova i la Geltrú torna Mr. Cärtön a encarregar-se per tercera vegada consecutiva de l'escenografia i disseny de l'espai blanc. Un projecte que va valer un guardó a la passada edició dels premis Laus. Segueix la presència vilanovina amb Mireia Rosich, directora del museu Víctor Balaguer, que oferirà una conferència dins el cicle Varietés, una de les novetats d'aquest any. Magoz, un il•lustrador vilanoví que ha viatjat per més de mig món, aportarà la seva experiència com a il·lustrador nòmada. Flexic i Amor de Mare, dos estudis vilanovins d'audiovisual i disseny de producte, respectivament, donaran una conferència a l'espai Amics del Blanc.

Però a més de les novetats del país convidat (Finalàndia), les Varietés (conferències de 15 minuts sobre diferents temàtiques) i del Campus Blanc (presentació de set projectes de final de carrera); el plat fort del Blanc és la potència de les seves conferències. Tretze conferències ocuparan els dos dies a l'Auditori Eduard Toldrà, en aquesta ocasió centrades en el disseny gràfic, il·lustració, pintura, tipografia, efectes visuals i coding, o el video i els audiovisuals. A les conferències de Totoro & Moi i Tsto se sumen les de l'estudi Solo, la productora Diffferent (webserie Malviviendo); Juanjo Saez, Pablo Abad, Moruba, Guim Tió, Casasín, Opisso i Playmodes. Els mestres convidats son dos veritables referents en el món del disseny gràfic com son Josep Pla-Narbona i Josep Maria Mir.

Les masterclasses i tallers de tall teòric i pràctic sobre temes del sector aniran a càrrec de Marc Panero i Toormix. També seguirà la proposta del Blanquets, co-organitzat per Blanc i el Centre d'Art Contemporani La Sala. Es tracta de tallers destinats a infants amb la participació de Roser Amela, Carolina Raventós i Vostok Printing Shop.

El Blanc Festival es tanca amb el Blanc Nit que preveu una assistència de més de 300 convidats a la nau del Museu del Ferrocarril.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local