Pirotècnia de Festa

La segona edició del COET arriba a Vilafranca per fer difusió del món de la pirotècnia

Se celebrarà dissabte a diferents llocs del municipi amb l'objectiu de continuar difonent el món de la pirotècnia tradicional

La segona edició del COET arriba a Vilafranca per fer difusió del món de la pirotècnia. EIX

La segona edició del COET arriba a Vilafranca per fer difusió del món de la pirotècnia. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El proper 31 d'octubre es celebrarà el COET, el Certamen Obert d'Espectacles amb pirotècnia Tradicional. El Certamen vol ser un espai de referència de les manifestacions de cultura popular dels Països Catalans que tenen com a eix principal la pirotècnia tradicional.

Com a novetat principal d'enguany, hi haurà l'exposició “Pirotècnia de Festa”, exposició, itinerant, que es presenta a Vilafranca notablement ampliada, amb materials antics i actuals d'empreses pirotècniques i col·leccionistes particulars, procedents de Reus i de diferents poblacions de Catalunya i el País Valencià. Aquesta exposició serà inaugurada el mateix dia del COET i es podrà visitar fins el 22 de novembre a la Capella de Sant Joan. L'exposició està co-produïda per Les Cases de la Festa de l'Ajuntament de Barcelona, el Museu Etnològic de Barcelona i l'Ajuntament de Reus.

Durant el dia del COET, també hi hauran xerrades al voltant de la pirotècnia. Al matí, a l'Ateneu Municipal: Carles Jódar explicarà la història i la organització d'el Correfoc de Manresa, Daniel Villarubias presentarà el llibre “La pólvora com a senyal de festa” i, Griselda Castells i Irene Sánchez, presentaran les Carretilles de Sant Pere de Torelló, un costum festiu celebrat en aquest petit poble d'Osona. A la tarda, a la Capella de Sant Joan, Juan Luís Garcia Estellés, explicarà la seva col·lecció d'elements pirotècnics festius i Ramon Vallverdú, parlarà sobre el model penedesenc de Balls de Diables.

Un cop acabades les xerrades hi haurà una cercavila amb el Ball de Diables d'Esplugues de Llobregat, el Drac de la Bisbal d'Empordà i el Drac de Vilanova i la Geltrú. El recorregut serà: Plaça de la Vila, Carrer de la Cort i Rambla Sant Francesc. En acabar la cercavila hi haurà una representació de Focs Barrocs a càrrec de l'Associació Els 3 Mosqueters.

Tots els actes de l'esdeveniment són organitzats per l' Associació de Cultura Tradicional COET, constituïda després d'organitzar la primera edició del Certamen, el 2013.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local